Обелвате главичките лук и ги разрявате на четири. Маслото се загрява в дълбока тенджера. В нея се пържи нарязаният лук, като го разбърквате да не загори. Пърженето продължава докато лукът добие златист цвят. Добавят се синьо сирене и готвенето продължава. Прибавя се брашното и се готви при непрекъснато разбъркване 2 минути. Налива се гореща вода и кафена чаша бяло вино, разбърква се и се подправя с млян черен пипер. Тенджерата се захлупва и супата ври на тих огън 15-20 минути. Супата се поднася гореща като на дъното на купичката поставите препечена филия намазана с чесън и кашкавал. (Филийката се припича в тостер, намазва се със скилитка чесън, отгоре се слагат тънки резенчета кашкавал и се пуска в микровълновата или фурната докато се разтопи кашкавала.)
Продукти: лук 700 гр, 60 гр масло, 2 супени лъжици брашно, кафена чаша бяло вино, черен пипер, 100 грама синьо сирене, препечени филийки, тънко нарязан кашкавал