Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.03.2016 г.

Супа от лук

Вкусно!

Обелвате главичките лук и ги разрявате на четири. Маслото се загрява в дълбока тенджера. В нея се пържи нарязаният лук, като го разбърквате да не загори. Пърженето продължава докато лукът добие златист цвят. Добавят се синьо сирене и готвенето продължава. Прибавя се брашното и се готви при непрекъснато разбъркване 2 минути. Налива се гореща вода и кафена чаша бяло вино, разбърква се и се подправя с млян черен пипер. Тенджерата се захлупва и супата ври на тих огън 15-20 минути.  Супата се поднася гореща като на дъното на купичката поставите препечена филия намазана с чесън и кашкавал.  (Филийката се припича в тостер, намазва се със скилитка чесън, отгоре се слагат тънки резенчета кашкавал и се пуска в микровълновата или фурната докато се разтопи кашкавала.)

Продукти: лук  700 гр, 60 гр масло, 2 супени лъжици брашно, кафена чаша бяло вино, черен пипер, 100 грама синьо сирене, препечени филийки, тънко нарязан кашкавал

Супа от лук
7898
 

Последни материали
Виж
Нов закон за състава, етикетирането и наименованието на меда, плодовите сокове, конфитюри и мляко
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини