Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Оризова супа от овче месо

Синор.БГ / 23.06.2022 г.
Оризова супа от овче месо

Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз, останалия заливаме с гореща вода и варим 10 мин. Отцеждаме и измиваме със студена вода. Месото смиламе, зеленчуците нарязваме. Смесваме сварения ориз с каймата и половината зеленчуци (без моркова), добавяме 1 яйце и подправяме. Оформяме малки топчета. Моркова нарязваме на дребно. Наситнения лук запържваме в олиото. Прецеждаме бульона, добавяме зеленчуците и ориза и варим 10 мин. Прибавяме топчетата и варим още 10 мин.

Отделяме жълтъка от белтъка и го смесваме с млякото. Сваляме супата от огъня и я подправяме с жълтъка. Посипваме ястието с останалия магданоз.

Продукти за 4 порции: 1 кг овче месо, 100 г ориз, 2 яйца, 1 глава лук, 1 морков, 1 магданозен корен, 1 с.л. олио, 2-3 с.л. прясно мляко, сол, смлян черен пипер, дафинов лист, 1 връзка магданоз или кориандър

Оризова супа от овче месо
14113
 

Последни материали
Виж
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Свързани материали
Виж
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
Износът е намалял като количества, но при ръст на приходите
Вносът на овче месо във Великобритания скочи с една трета през 2024 година
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Данните са до 30 юни 2021 г.
България е произвела за пазара 55 тона овче сирене, Италия – над 12 хиляди тона
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини