Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.06.2022 г.

Оризова супа от овче месо

Оризова супа от овче месо

Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз, останалия заливаме с гореща вода и варим 10 мин. Отцеждаме и измиваме със студена вода. Месото смиламе, зеленчуците нарязваме. Смесваме сварения ориз с каймата и половината зеленчуци (без моркова), добавяме 1 яйце и подправяме. Оформяме малки топчета. Моркова нарязваме на дребно. Наситнения лук запържваме в олиото. Прецеждаме бульона, добавяме зеленчуците и ориза и варим 10 мин. Прибавяме топчетата и варим още 10 мин.

Отделяме жълтъка от белтъка и го смесваме с млякото. Сваляме супата от огъня и я подправяме с жълтъка. Посипваме ястието с останалия магданоз.

Продукти за 4 порции: 1 кг овче месо, 100 г ориз, 2 яйца, 1 глава лук, 1 морков, 1 магданозен корен, 1 с.л. олио, 2-3 с.л. прясно мляко, сол, смлян черен пипер, дафинов лист, 1 връзка магданоз или кориандър

Оризова супа от овче месо
11784
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Данните са до 30 юни 2021 г.
България е произвела за пазара 55 тона овче сирене, Италия – над 12 хиляди тона
Постижение
По-високите мита за внос на сирене в САЩ не засягат родните мандри
Информационни дни Кампания 2020
Бургаска област е лидер в производството на овче мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини