Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и ги варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня. Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното и наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата. Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошено сирене.
Продукти: 2-3 картофа, 1 морков, 1 глава лук, 1 яйце, 1 домат, 1 бучка масло, 1 резен целина, връзка магданоз, 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. брашно, 1 к. ч. натрошено сирене, стрък копър, сол.