Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.02.2016 г.

Усукана баница

Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста. Точим ги на тънък лист, мажем със смес от сирене и жълтъци. Навиваме всеки лист на рулото и го усукваме добре на две страни, преди да го увием като охлюв. Когато по тази начин обработим всичките кори и ги наредим в намаслена тавичка, отгоре намазваме със същата плънка. Нарязваме парченца краве масло и ги слагаме върху баницата, след което я печем отначало в силна, а после в умерена фурна.

Продукти: 4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, три четвърти ч. ч. свинска маса, 250 г сирене, мая, колкото орех, брашно за умерено твърдо тесто, бучка краве масло.

Усукана баница
13984
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Баница със свинско месо
Усукана баница
Празници
На Сирни заговезни се иска прошка и се прощава
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини