Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.01.2025 г.

Баница с кисело зеле и праз

Баница с кисело зеле и праз

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от  останалата мазнина. Към него прибавяме натрошеното сирене. В намазана с мазнина тава нареждаме готовите кори, като ги ръсим с мазнина и през две кори поставяме веднъж плънка от кисело зеле, веднъж плънка от праз и сирене. Печем баницата до зачервяване. Поднасяме я топла, нарязана на парчета.

Продукти: 1 кг готови кори за баница, 1 ч.ч. мазнина; за плънката – 1 кг кисело зеле, 4-5 стръка праз, 200 г сирене.

Баница с кисело зеле и праз
2242
 

Последни материали
Виж
В проект за 20 милиона долара в завод за преработка на плодове и зеленчуци
Българска агрокомпания получи златен лиценз за инвестиция в Египет
Агрометеорологична прогноза за периода 3-9 януари 2025 година
Очакваните наднормени температури няма да извадят есенниците от покоя
Рак на корените на малината - установяване и мерки
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
В края на януари е първият семинар в Добрич
Първите обученията за социалната условност са в Добрич в края на януари
Сдружението „Зелени Балкани"
На връх Нова година умират 1 500 защитени птички край Копривщица
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Баница със свинско месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини