Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Баница с кисело зеле и праз

Синор.БГ / 01.01.2025 г.
Баница с кисело зеле и праз

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от  останалата мазнина. Към него прибавяме натрошеното сирене. В намазана с мазнина тава нареждаме готовите кори, като ги ръсим с мазнина и през две кори поставяме веднъж плънка от кисело зеле, веднъж плънка от праз и сирене. Печем баницата до зачервяване. Поднасяме я топла, нарязана на парчета.

Продукти: 1 кг готови кори за баница, 1 ч.ч. мазнина; за плънката – 1 кг кисело зеле, 4-5 стръка праз, 200 г сирене.

Баница с кисело зеле и праз
6275
 

Последни материали
Виж
Симеон Радев за реакцията на Русия
България празнува 140 години от Съединението на България
При ръст от едва 72 на сто в тонажа на доставените животни
Приходите от износа на едър рогат добитък от Украйна скочиха двойно
Добрата реколта от зърно в общността се отрази по същия начин на вноса
Износът на мека пшеница от ЕС се срина почти наполовина през юли и август
Полезни съвети
Есенно третиране на почвата срещу фитофтора
Заради натоварения туристически трафик и смъртния случай край Ябълково
Ограждат пореден път край Кюстендил срещу безстопанствени животни
Иззети са дългоцевни ловни оръжия, термоприцели, супресори и боеприпаси
Заловиха трима бракониери при 2 акции в национален парк само за ден
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Баница със свинско месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини