Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта, киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки, които оставяме да престоят около 20 мин. Приготвяме плънката като смесим натрошеното сирене с разбитите яйца. От всяка питка разточваме кора, поръсваме с олио и разстиламе от плънката. След това навиваме кората на руло и слагаме в намаслена тава. Продължаваме така, докато разточим всички топки. Поръсваме отгоре с олио и слагаме да се пече в предварително загрята умерена фурна. След изпичане, оставяме баницата да изстине и я заливаме с млякото, в което сме разтворили захарта. Връщаме отново за няколко минути в слаба фурна, за да се затопли млякото.
Продукти за баница: 500 г брашно, 1 яйце, 5-6 с.л. кисело мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. топло прясно мляко, 1 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сода бикарбонат, сол. За плънката: 250 г сирене, 2 яйца, олио за поръсване. За сиропа: 1 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. захар.