Заливаме фасула със вода и оставяме да кисне 12 часа. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на тиган в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде или смачкали с вилицата. Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.
Продукти: 3 ч.ч. зрял фасул, 12 маслини, 4 глави стар лук, 3 домата, 4 люти чушки, 3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.