Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.10.2015 г.

Фасул в гювечета

Заливаме фасула със вода и оставяме да кисне 12 часа. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на тиган в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде или смачкали с вилицата. Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти: 3 ч.ч. зрял фасул, 12 маслини, 4 глави стар лук, 3 домата, 4 люти чушки, 3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Фасул в гювечета
9536
 

Последни материали
Виж
ИАГ
Пожар в местността Каменица в парк Рилски манастир
Трусове около решение на Конституционния съд
Отговор дали Полша е против част от Зелената сделка?
Подготовка за Еврозоната
МЗХ обръща парите по интервенцията за застраховане в евро
На месечна обаче е отчетен слаб ръст от процент и половина
Вносът на слънчогледово масло в Индия се срина над 2 пъти през май на годишна база
Движение в цените на храните - НСИ
Нула процента инфлация за май, годишната – 3,7 на сто
За 11 месеца доставките на зърно от трети страни са намалели с 6 на сто
ЕС сви вноса на пшеница и ечемик за сметка на царевицата
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини