Измиваме месото и го подсушаваме. Нарязваме го на парчета и запържваме за минута две до побеляване от всички страни. Изваждаме го и го слагаме в тава. В същата мазнина запържваме нарязания ситно лук и го поръсваме с червен пипер. Нарязваме картофите на филийки. В таватя с месото добавяме лука, картофите, доматите и ориза. Всички подправки нарязваме ситно и ги объркваме с останалите продукти. Заливаме с 3 ч. ч. вода и печем в умерена фурна.
Продукти: 800 г телешко или свинско месо, 1 кг картофи, 1 ч. ч. ориз, една и половина връзка пресен лук, 4 с. л. олио, магданоз, копър, листа целина, джоджен, чубрица, червен пипер, сол, 3 нарязани на едро домата.