Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.08.2023 г.

Свинско по табиетлийски

Свинско по табиетлийски

Кипваме 1/2  л вода  и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон на вкус и натрошената суха червена чушка. Заливаме го с виното, покриваме и оставяме да престои така 4 часа. После го изсипваме в тавичка, както е с виното и подправките. Поръсваме го с половината масло, сипваме и половината от бульона и зеленчуците от него и слагаме ястието да се пече в умерено загрята фурна. Запържваме брашното в малко масло и го разреждаме при непрекъснато бъркане със соса от печенето на месото и останалия бульон. Оставяме получения сос да се посгъсти. Поднасяме опеченото свинско месо залято с него.

Продукти: 1 кг свинско месо, 60 г масло, 2 с.л. брашно, 1 морков, парче целина, 1-2 корена от магданоз, 1 ч.ч. червено вино, черен пипер на зърна и отделно смлян, 2 дафинови листа, 1 суха червена чушка, 3 зърна бахар, сминдух, босилек, чубрица, естрагон.

Свинско по табиетлийски
4459
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Благодарение на доставките за трети страни при слаб спад в рамките на ЕС
Германия отчете първи ръст в износа на свинско от години
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини