Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Свинско по табиетлийски

Синор.БГ / 28.08.2023 г.
Свинско по табиетлийски

Кипваме 1/2  л вода  и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон на вкус и натрошената суха червена чушка. Заливаме го с виното, покриваме и оставяме да престои така 4 часа. После го изсипваме в тавичка, както е с виното и подправките. Поръсваме го с половината масло, сипваме и половината от бульона и зеленчуците от него и слагаме ястието да се пече в умерено загрята фурна. Запържваме брашното в малко масло и го разреждаме при непрекъснато бъркане със соса от печенето на месото и останалия бульон. Оставяме получения сос да се посгъсти. Поднасяме опеченото свинско месо залято с него.

Продукти: 1 кг свинско месо, 60 г масло, 2 с.л. брашно, 1 морков, парче целина, 1-2 корена от магданоз, 1 ч.ч. червено вино, черен пипер на зърна и отделно смлян, 2 дафинови листа, 1 суха червена чушка, 3 зърна бахар, сминдух, босилек, чубрица, естрагон.

Свинско по табиетлийски
6480
 

Последни материали
Виж
Зам.-министър Янчев се включи
В Пловдив започна празникът Дефиле на младото вино
Становища и по проектобюджета
БАК очерта напояването, поземлената реформа и законодателството в основните си приоритети
Засилва се фискалния контрол
Тържища и складове за плодове и зеленчуци са в плановете на НАП
Проблем, около който бизнесът се обедини
Новите такси на БАБХ – услуга или скрит данък, пита агробизнесът
Заради обилната реколта и слабите доставки за чужбина от началото на сезона
В Украйна няма да налагат ограничения върху износа на пшеница
Агрометеорологична прогноза за периода 21-27 ноември 2025 година
И значително по-студеното време няма да спре вегетацията на есенниците
Свързани материали
Виж
Вносът бе забранен през януари заради огнище на шап в Бранденбург
Южна Корея отвори пазара си за произведеното в Германия свинско
Успех за Френската свиневъдна индустрия
Франция успя да договори износ на месо за Япония дори при чума по свинете
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Производителите на свинското месо в ЕС понесоха сериозен удар от митата за Китай
По-ниските ставки са за компаниите, сътрудничили в разследването
Китай наложи антидъмпингови мита до 62,4 на сто при внос на свинско от ЕС
През първите 5 месеца на годината спрямо същия период на миналата
ЕС вдигна износа на свинско за трети страни с близо 2 на сто
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини