Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.10.2020 г.

Печено свинско месо в тесто

Печено свинско месо в тесто

Измиваме месото и го подсушаваме. Разточваме 2/3 от тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълник 20 х 30 см и слагаме месото в центъра. Краищата намазваме с жълтък и загръщаме като притискаме ръбовете. Останалото тесто разточваме и с него правим украса върху рулото във вид на решетка или други фигури, намазваме с останалия жълтък. Формата за печене обливаме с хладка вода, поставяме в нея рулото и печем 1 час във фурната. В смес от маслото и олиото запържваме доматите, посоляваме и подправяме с черния пипер и магданоза. Печеното нарязваме на по-едри парчета и сервираме с доматения сос.

Продукти за 6 порции: 500 г готово тесто, 1 кг свинско месо, 500 г домати, 1 жълтък, 1 с. л. масло, 1 ч. л. олио, няколко клонки магданоз, черен пипер, сол.

э

Печено свинско месо в тесто
19794
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Забавяне на производството
Глобалният пазар на свинско месо под натиск – Rabobank
Вносът продължава да намалява, при това на все по-ниски цени
Китай увеличи производството на свинско и сви поголовието
Цената нараства двойно и тройно от производител до купувач
Само 35 на сто от продаваното свинско у нас е родно производство
Малък марж kd печалбите
Ниски печалби в свиневъдния сектор заради свитото потребление на месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини