Измитите и подсушени бутчета поръсваме със сол, черен и червен пипер. Чушките нарязваме на парчета, праза -на кръгчета, картофите – на четвъртинки. Загряваме фурната на 180 градуса. Наситняваме лука и чесъна. Загряваме олиото в голям тиган и изпържваме бутчетата. Изваждаме ги и в останалата мазнина изпържваме лука и чесъна за около 2 минути. Добавяме чушките, праза и картофите. Сипваме бульона и виното и кипваме. Сместа изсипваме в йенска тенджера, поръсваме със сол, черен пипер и зелени подправки, поставяме отгоре бутчетата и слагаме във фурната за 40 мин.
Продукти: 4 пилешки бутчета, сол, смлян черен пипер, по 1 жълта, зелена и червена чушка, 2 стръка праз, 700 г картофи, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 с.л. олио, 200 мл пилешки бульон, 125 мл сухо бяло вино, червен пипер, 2 ч.л. нарязани зелени подправки.