Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.10.2014 г.

Леко селско италианско ястие

Пикатата е типично италианско ястие, което се приготвя с телешко в оригинала си, но ние го направихме с пиле, защото става бързо - за около 15 минути общо. Ще ви трябват 2 пилешки пържоли от бут, разрязани на две и леко начукани. В тиган със загрят зехтин и лъжица масло запечатвате пържолите за около 2-3 минути от всяка страна и след това ги изваждате. Слагате 4-5 сплескани скилидки чесън, докато станат златисти и добавяте половин чаша вино. Оставяте да се глазира за 5 минути като постоянно разбърквате и прибавяте сокът на половин лимон, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. каперси и го изчаквате да изври 6-5 минути. Връщате обратно пилешките пържоли, ситно нарязан магданоз /около шепа/ и малка бучка масло. Овкусявате със сол и пипер и сте готови за есенните дни с леко ястие, напомнящо лятото.

Леко селско италианско ястие
10195
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Панирани пилешки воденички
Панирани крилца
Борба срещу корупцията
Пилешки крал в Румъния е привлечен под отговорност за укриване на данъци
Английски пилешки пастет
Пилешки бутчета по ориенталски
Пилешки бутчета за мъже
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини