Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.10.2014 г.

Леко селско италианско ястие

Пикатата е типично италианско ястие, което се приготвя с телешко в оригинала си, но ние го направихме с пиле, защото става бързо - за около 15 минути общо. Ще ви трябват 2 пилешки пържоли от бут, разрязани на две и леко начукани. В тиган със загрят зехтин и лъжица масло запечатвате пържолите за около 2-3 минути от всяка страна и след това ги изваждате. Слагате 4-5 сплескани скилидки чесън, докато станат златисти и добавяте половин чаша вино. Оставяте да се глазира за 5 минути като постоянно разбърквате и прибавяте сокът на половин лимон, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. каперси и го изчаквате да изври 6-5 минути. Връщате обратно пилешките пържоли, ситно нарязан магданоз /около шепа/ и малка бучка масло. Овкусявате със сол и пипер и сте готови за есенните дни с леко ястие, напомнящо лятото.

Леко селско италианско ястие
10266
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Панирани пилешки воденички
Панирани крилца
Борба срещу корупцията
Пилешки крал в Румъния е привлечен под отговорност за укриване на данъци
Английски пилешки пастет
Пилешки бутчета по ориенталски
Пилешки бутчета за мъже
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини