Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.03.2014 г.

Мусака с домашно пиле

Сварявате пилето, обезкостявате го. След това накълцвате с ножа месото на ситно. Към него прибавяте ориза, гъбите, нарязани на дребно и задушени с малко олио, жълтъците, магданоза (нарязан), сол и черен пипер на вкус и бульона. Всичко обърквате старателно и изсипвате в намазана с масло тавичка, добявате олио и печете в умерена фурна. Разбивате белтъците и ги изсипвате върху готовата мусака, поръсвате отгоре с настърган кашкавал и запичате мусаката отгоре.

Продукти за мусаката: 1 голямо пиле, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал.

Мусака с домашно пиле
10365
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе според ставките парите по еко схемата за намаляване използването на пестициди
При слънчогледа, растителните масла и останалите шротове е отчетен спад
Рапицата и соевият шрот носят ръста във вноса на маслодайния комплекс в ЕС
Определена е ставката по еко схемата за намаляване използването на пестициди
Младите фермери ще са на фокус в програмата
Земеделският министър на Полша е поканил на среща колегите си от ЕС
Спомената е частна сделка с България и нови преговори за покупка на родно зърно
Египет е закупил 180 000 тона пшеница с вероятен френски произход
На 8 юли процедурата приключва
ЕЦБ и ЕК: България е готова за еврото от януари 2026 г.
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини