Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.03.2014 г.

Мусака с домашно пиле

Сварявате пилето, обезкостявате го. След това накълцвате с ножа месото на ситно. Към него прибавяте ориза, гъбите, нарязани на дребно и задушени с малко олио, жълтъците, магданоза (нарязан), сол и черен пипер на вкус и бульона. Всичко обърквате старателно и изсипвате в намазана с масло тавичка, добявате олио и печете в умерена фурна. Разбивате белтъците и ги изсипвате върху готовата мусака, поръсвате отгоре с настърган кашкавал и запичате мусаката отгоре.

Продукти за мусаката: 1 голямо пиле, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал.

Мусака с домашно пиле
10252
 

Последни материали
Виж
Метеорологичните условия нанесоха тежък удар и на производството
Потреблението на вино в света е на най-ниското си ниво от над 60 години
Лошо време спря полските дейности за седмица, но увеличи запасите от влага
Сеитбата на пролетните култури в Украйна върви със значително закъснение
Какви са символите, обичаите и традициите на християнския празник
Честито Възкресение Христово!
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
Има и по 50 лева, което според производител е абсурдно
Козунаците за Веикден са поскъпнали с около 5 на сто заради ДДС
Фермата с новия случай е известна с изключителни мерки за биосигурност
Германия отново е свободна от шап, Унгария откри пето огнище
Свързани материали
Виж
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини