Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с домашно пиле

Синор.БГ / 19.03.2014 г.

Сварявате пилето, обезкостявате го. След това накълцвате с ножа месото на ситно. Към него прибавяте ориза, гъбите, нарязани на дребно и задушени с малко олио, жълтъците, магданоза (нарязан), сол и черен пипер на вкус и бульона. Всичко обърквате старателно и изсипвате в намазана с масло тавичка, добявате олио и печете в умерена фурна. Разбивате белтъците и ги изсипвате върху готовата мусака, поръсвате отгоре с настърган кашкавал и запичате мусаката отгоре.

Продукти за мусаката: 1 голямо пиле, 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал.

Мусака с домашно пиле
10878
 

Последни материали
Виж
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Доставчиците са обложени със ставки от 21,9 до 42,7 на сто при вноса
Китай наложи още мита за млечните продукти от ЕС заради субсидирането им
Заради договори на ИАГ и болести по животни
Бюджетът на МЗХ за 2025 г. е увеличен с 60 млн. лв.
Средствата са взети за проекти по мярка 4.3 от ПРСР
Напоителни системи получи по-дълъг срок за връщане на държавен заем
В Украйна цените продължиха да се понижават за втора поредна седмица
Износът от Аржентина намали напрежението на пазарите на слънчоглед
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини