Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2013 г.

Мусака от коприва

Запържва се лук. Слага се копривата, заедно с кимион, индийско орехче, джоджен, чубрица, черен пипер. Пържи се 1-2 минути и се добавя ориза (ориза предварително се подготвя по следният начин оставя се 30 минути във вода, след което се измива, изцежда и се оставя да изсъхне). След като се изпържи, се залива с хладка вода в съотношение 1:4 и се пече във фурна. След като му изври водата, се прави заливка за мусака от брашно, кисело мляко, сирене и пресен магданоз. Това се разбърква и се залива. Допича се.

Мусака от коприва
25950
 

Последни материали
Виж
Йордания отмени насрочения през седмицата и го прехвърли за следващата
Цената на меката пшеница се повиши на търга в Тунис
Агрометеорологична прогноза за периода 25-31 юли 2025 година
Жегите ще продължат да влошават състоянието на пролетните култури
Инструментът стартира от декември 2025 г., като ще има два приема - след 15 юни и след 15 октомври
МЗХ представи концепция за създаване на Взаимоспомагателен фонд в земеделието
БАБХ
От 23 юли е забранено да изкупува овчето и козе мляко от Пловдивско
Въпроси-отговори
До 15 август ДФЗ отговаря на въпроси за субсидиране на застрахователните премии
Нормативни промени
Първите изкупвачи на риба ще доказват минимален оборот от 200 хиляди евро
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини