Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2013 г.

Мусака от коприва

Запържва се лук. Слага се копривата, заедно с кимион, индийско орехче, джоджен, чубрица, черен пипер. Пържи се 1-2 минути и се добавя ориза (ориза предварително се подготвя по следният начин оставя се 30 минути във вода, след което се измива, изцежда и се оставя да изсъхне). След като се изпържи, се залива с хладка вода в съотношение 1:4 и се пече във фурна. След като му изври водата, се прави заливка за мусака от брашно, кисело мляко, сирене и пресен магданоз. Това се разбърква и се залива. Допича се.

Мусака от коприва
25240
 

Последни материали
Виж
Той очерта и предизвикателствата пред родните фермери заради войната в Украйна
Министър Тахов представи визията на България за ОСП пред Съвета на ЕС
Отвори врати нов търговско-сервизен център на „Мегатрон“ за регион Русе
МВнР: Стачка блокира Гърция в петък
Решението влиза в сила след публикуването му в Official journal
Още пет държави ще получат 99 милиона евро обезщетения за кризите през 2024 г.
Млад фермер
Студент от Аграрния университет е отличен на АГРА 2025
Инсектициди за черна златка
БАБХ публикува ръководство борба с неприятеля черна златка
Свързани материали
Виж
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини