Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2013 г.

Мусака от коприва

Запържва се лук. Слага се копривата, заедно с кимион, индийско орехче, джоджен, чубрица, черен пипер. Пържи се 1-2 минути и се добавя ориза (ориза предварително се подготвя по следният начин оставя се 30 минути във вода, след което се измива, изцежда и се оставя да изсъхне). След като се изпържи, се залива с хладка вода в съотношение 1:4 и се пече във фурна. След като му изври водата, се прави заливка за мусака от брашно, кисело мляко, сирене и пресен магданоз. Това се разбърква и се залива. Допича се.

Мусака от коприва
25759
 

Последни материали
Виж
Биофермите ще бъдат зелени по дефиниция
Стоилко Апостолов очаква ЕК да слее парите за земеделие и за Кохезионния фонд след 2027 г.
Необходимо е увеличаване на субсидиите
Разработка за противодействие на засушаването предлага ВУАРР
Засега са по-ниски спрямо други държави
В Еврозоната цените на производителите ще се повишат според проф. Иванов
Краен срок за прием на заявления за борба с теления червей по картофите
ФАО: култури като пшеница, кафе, боб и маниока могат да загубят половината от най-добрите земи за отглеждането им
Защо горчат тиквичките?
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини