Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.04.2021 г.

Каша от коприва

Каша от коприва

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. Когато омекне към него се добавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата. Оставят се да врят заедно. На тиган брашното се препича с разбъркване до светъл кафеникав цвят и с бъркане постепенно се изсипва към копривата и зеления лук.

Когато изсипем цялото брашно, се добавя и останалата вода, все така бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената мента. Продължава да се бърка, докато се сгъсти и започне да образува балончета.

Така трябва да поври още 5-6 минути, ако стане много гъсто се добавя още малко водичка. 

Тенджерата се отстранява от котлона. От разбитото яйце, прясното и киселото мляко сме направили застройка, която добавяме към кашата.

Връщаме тенджерата на котлона за да клокне за три минути. Накрая се добавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.

Продукти: половин килограм коприва, зелен лук - 2 - 3 стръка, олио - 5 - 6 с.л, брашно - 3 - 4 с.л, вода - 600 мл, сол, черен пипер, мента - 2 стръка прясна или 2 щипки сушена, сирене - 100 г, яйца - 1 бр., прясно мляко - 1 к.ч., кисело мляко - 1 к.ч., орехи - 4 - 5 с.л. смлени

Каша от коприва
25017
 

Последни материали
Виж
С качеството и разнообразието си на изложението Зелена седмица в Берлин
Българските продукти предизвикаха възхищение на най-високо ниво
Агрометеорологична прогноза за 17-23 януари 2025 година
Есенниците ще останат в покой въпреки предстоящото затопляне
На всеки граничен пункт ще се извършва дезинфекция
Ограничаваме вноса на месо и животни от германска провинция заради шапа
Рекордна продукция от дини и домати през 2024
Окончателни данини за реколтата през 2024
Серия от събития
100 години висше лесовъдско образование в България
Свързани материали
Виж
Пълнени картофи със сирене и яйца
Бобена плакия
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Пълнени картофи по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини