Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. Когато омекне към него се добавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата. Оставят се да врят заедно. На тиган брашното се препича с разбъркване до светъл кафеникав цвят и с бъркане постепенно се изсипва към копривата и зеления лук.
Когато изсипем цялото брашно, се добавя и останалата вода, все така бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената мента. Продължава да се бърка, докато се сгъсти и започне да образува балончета.
Така трябва да поври още 5-6 минути, ако стане много гъсто се добавя още малко водичка.
Тенджерата се отстранява от котлона. От разбитото яйце, прясното и киселото мляко сме направили застройка, която добавяме към кашата.
Връщаме тенджерата на котлона за да клокне за три минути. Накрая се добавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.
Продукти: половин килограм коприва, зелен лук - 2 - 3 стръка, олио - 5 - 6 с.л, брашно - 3 - 4 с.л, вода - 600 мл, сол, черен пипер, мента - 2 стръка прясна или 2 щипки сушена, сирене - 100 г, яйца - 1 бр., прясно мляко - 1 к.ч., кисело мляко - 1 к.ч., орехи - 4 - 5 с.л. смлени