Каша от коприва | Хоби земеделие
Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.04.2021 г.

Каша от коприва

Каша от коприва

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. Когато омекне към него се добавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата. Оставят се да врят заедно. На тиган брашното се препича с разбъркване до светъл кафеникав цвят и с бъркане постепенно се изсипва към копривата и зеления лук.

Когато изсипем цялото брашно, се добавя и останалата вода, все така бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената мента. Продължава да се бърка, докато се сгъсти и започне да образува балончета.

Така трябва да поври още 5-6 минути, ако стане много гъсто се добавя още малко водичка. 

Тенджерата се отстранява от котлона. От разбитото яйце, прясното и киселото мляко сме направили застройка, която добавяме към кашата.

Връщаме тенджерата на котлона за да клокне за три минути. Накрая се добавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.

Продукти: половин килограм коприва, зелен лук - 2 - 3 стръка, олио - 5 - 6 с.л, брашно - 3 - 4 с.л, вода - 600 мл, сол, черен пипер, мента - 2 стръка прясна или 2 щипки сушена, сирене - 100 г, яйца - 1 бр., прясно мляко - 1 к.ч., кисело мляко - 1 к.ч., орехи - 4 - 5 с.л. смлени

Каша от коприва
24975
 

Последни материали
Виж
Непълен отчет за 2024 г.
От МЗХ отчитат намаление на нелегалната сеч в горите
Актуализирани през декември 2024 г.
Екоминистерството картографира замърсените с отпадъци земи
След проверки на хранителни заведения и преработващи предприятия
Изтеглиха близо 6 милиона яйца от пазара в Румъния заради салмонела в птицеферма
Насоки за кандидатстване
Голям избор за неземеделски бизнеси в 28-те области на България
Агрометеорологична прогноза за периода 10-16 януари 2025 година
Снегът ще осигури защита от студа на изостаналите в развитието си есенници
Тор от портокалови кори за стайните растения
Свързани материали
Виж
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Пълнени картофи по манастирски
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини