Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.04.2021 г.

Каша от коприва

Каша от коприва

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. Когато омекне към него се добавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата. Оставят се да врят заедно. На тиган брашното се препича с разбъркване до светъл кафеникав цвят и с бъркане постепенно се изсипва към копривата и зеления лук.

Когато изсипем цялото брашно, се добавя и останалата вода, все така бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената мента. Продължава да се бърка, докато се сгъсти и започне да образува балончета.

Така трябва да поври още 5-6 минути, ако стане много гъсто се добавя още малко водичка. 

Тенджерата се отстранява от котлона. От разбитото яйце, прясното и киселото мляко сме направили застройка, която добавяме към кашата.

Връщаме тенджерата на котлона за да клокне за три минути. Накрая се добавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.

Продукти: половин килограм коприва, зелен лук - 2 - 3 стръка, олио - 5 - 6 с.л, брашно - 3 - 4 с.л, вода - 600 мл, сол, черен пипер, мента - 2 стръка прясна или 2 щипки сушена, сирене - 100 г, яйца - 1 бр., прясно мляко - 1 к.ч., кисело мляко - 1 к.ч., орехи - 4 - 5 с.л. смлени

Каша от коприва
25691
 

Последни материали
Виж
Доц. Малчев с препоръки към стопаните със 100% щети
Три сорта череши на Овощарския институт в Пловдив са с под 50% измръзване и са ... вкусни
„Анисийд“ впечатли китайците с български тинктури от растения отгледани с алелопатия
15-то издание на изложението в Стара Загора
„Кубота“ представи на БАТА АГРО фермери с мисия
Ще има масови фалити
НАЗ очаква драматичен ефект от наказателните мита върху торовете от Русия
ДФЗ преведе 14.8 млн. лева по еко схемата за екстензивна паша
МЗХ удължава срока за прием
До 13 юни ще се приемат стратегии по подхода ВОМР
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Курбан чорба от пиле
Агнешки кебапчета
Шницели с гъби
Джолан по македонски
Агне, пълнено с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини