Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.04.2021 г.

Каша от коприва

Каша от коприва

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. Когато омекне към него се добавя копривата, посолява се, разбърква се добре и се налива част от водата. Оставят се да врят заедно. На тиган брашното се препича с разбъркване до светъл кафеникав цвят и с бъркане постепенно се изсипва към копривата и зеления лук.

Когато изсипем цялото брашно, се добавя и останалата вода, все така бъркайки, след което се подправя с черен пипер и наситнената мента. Продължава да се бърка, докато се сгъсти и започне да образува балончета.

Така трябва да поври още 5-6 минути, ако стане много гъсто се добавя още малко водичка. 

Тенджерата се отстранява от котлона. От разбитото яйце, прясното и киселото мляко сме направили застройка, която добавяме към кашата.

Връщаме тенджерата на котлона за да клокне за три минути. Накрая се добавят натрошеното сирене и смлените орехи и се разбърква.

Продукти: половин килограм коприва, зелен лук - 2 - 3 стръка, олио - 5 - 6 с.л, брашно - 3 - 4 с.л, вода - 600 мл, сол, черен пипер, мента - 2 стръка прясна или 2 щипки сушена, сирене - 100 г, яйца - 1 бр., прясно мляко - 1 к.ч., кисело мляко - 1 к.ч., орехи - 4 - 5 с.л. смлени

Каша от коприва
25397
 

Последни материали
Виж
ДФЗ е превел над 250 млн. лева на фермери и местни общности в Софийска област по ПРСР 2014–2020 г.
По мярката за застраховане ще се допускат полици, сключени от началото на стопанската година
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
11 626 ха са заявили 337 стопани в Кюстендил по Кампания 2025
Над 40 площадки за борба с градушките ще има в областите Кюстендил и Перник
Промени в Наредба № 12
С 6 месеца е удържен срокът БАБХ да пусне сайт, в който стопаните да вписват пръскания и торене
За земделски стопани
Предстои курс по „Фумигация и обеззаразяване срещу вредители“
Заплатите в риболовния бранш на Русия са два пъти по-високи от средната заплата в икономиката
Свързани материали
Виж
Пушена скумрия с кисело мляко
Гювеч с домати и ориз
Пълнени пиперки с извара
Пълнени картофи по манастирски
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Сандвичи с език
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини