Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
14757
 

Последни материали
Виж
Температурните аномалии са уморили летните пчели без време
Пчеларите в Кюстендилско отчитат висока зимна смъртност сред пчелите
Извършена е и проверка за следи от стара познайница в район с чести щети
Мечките в Смолянско се събудиха, РИОСВ получи 6 сигнала за нападения
Партийни назначения вредят на държавната политика в сектора
Според двама бивши министри вода има, въпросът е къде отива
Съставени са 104 акта и са наложени глоби за 2500 лева
Над 4100 проверки в горите са извършени в Кюстендилско за тримесечие
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
През 2024 година доставките за чужбина като цяло остават на нивото от предходната
Великобритания вдигна приходите от износа на млечни продукти за ЕС и САЩ
Свързани материали
Виж
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Тор от коприва вместо химия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини