Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
14947
 

Последни материали
Виж
Отчет на министъра на земеделието на Северна Македония
Трипуновски: Македония e страна партньор за фермерите
Германските фермери се радват на най-добрата реколта от череши за последните десет години
Започва фермерското изложение на местни продукти в Пловдив
Завръзите на зеленчуци окапват
До 7-8 юли горещо и сухо, през уикенда – дъждец. Водата в сондажите пада
Държавните магазини не са лоша идея
К. Вътев: Законът за агрохранителната верига няма да проработи без още 2 закона
В края на деня
ДФЗ преведе на животновъдите 27,5 милиона лева за хуманно отношение
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини