Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч по сръбски

Синор.БГ / 03.04.2020 г.
Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
15170
 

Последни материали
Виж
Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря
Сашо Кадиев води тиквено парти днес, Стефан Вълдобрев забива с „Обичайните заподозрени“ вечерта
На традиционния тиквен фест в Севлиево ще се хапва 360 метров тиквеник
Седмичен обзор на пазара на пшеница, царевица и слънчоглед от ССБ
В Германия производството също расте във всички основни сегменти
Испания остава лидер в производството на комбинирани фуражи в ЕС
Усилено върви жътвата на царевицата, слънчогледа и соята
Украйна вече прибра над 55 милиона тона зърно и маслодайни култури
България също е спомената сред доставчиците напоследък
И Египет закупи пшеница от Казахстан – за пръв път от 15 години
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини