Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
12007

Последни материали
Виж
Очаква се прегласуване на член 9
Парламентът е в шах заради новите осигуровки за земеделските производители
„Празника на пелина“ ще се проведе тази събота в село Змейово
Предстоящо
От 17 до 20 януари 2024 г. ще се проведе 16-ият Глобален форум за прехрана и земеделие
ГДБОП задържа организирана престъна група за незаконен дърводобив в Перник
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
Поевтиняването на зърното бе с най-голяма тежест за спада в индекса на ООН
Продължава слабото понижение на цените на храните в света
Свързани материали
Виж
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Тор от коприва вместо химия
Полезни съвети
Лечебна настойка от коприва за подхранване на краставици, тиквички и домати
Полезно
Целебна настойка от коприва за зеленчуците
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини