Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
14566
 

Последни материали
Виж
Както на месечна, така и на годишна база
Преработката на маслодайни култури в ЕС се стабилизира през ноември
Румъния запазва водещата си позиция в класацията на износителите
Износът на зърно от ЕС намалява с 30 на сто спрямо миналия сезон
Документирано със спътникови снимки в разследване на Bellingcat
Руските окупатори карат украинското зърно на хутите в Йемен
За зърнените култури като цяло увеличението е с 6 на сто, при рапицата – 2,3 на сто
Германия разшири с 12 на сто площите с есенна пшеница
Създават експертен съвет за обсъждане на особеностите
Осигуряват изследвания вместо обезщетения за болните овце от Меди-Висна
Чери домати от Италия са причинили епидемията от салмонела в ЕС
Свързани материали
Виж
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Тор от коприва вместо химия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини