Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Спаначена супа с фиде

Спаначена супа с фиде

 

Нарязваме на дребно спанака, прибавяме ситно нарязания лук и задушаваме с малко олио. Заливаме с гореща подсолена вода и варим на умерен огън. Щом спанакът поомекне, прибавяме фидето... Прочети повече »

 

Грах по унгарски

Грах по унгарски

 

Загряваме олиото, прибавяме меда. След като се разтопи, сипваме граха и магданоза. Посоляваме на вкус, заливаме със съвсем малко вода и слагаме капака на тенджерата. Задушаваме ястието... Прочети повече »

 

Пържола с яйца на очи

Пържола с яйца на очи

 

Начукваме пържолите, за да ги изтъним, поръсваме ги със сол, лимонов сок и черен пипер, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Отделно изпържваме яйцата на... Прочети повече »

 

Пилешки дреболии с ориз

Пилешки дреболии с ориз

 

Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с... Прочети повече »

 

Постна попска яхния

Постна попска яхния

 

Настъргваме морковите и целината и на едро ренде. Изсипваме ги в глинен съд, в който сме налели олиото. Задушаваме ги заедно с лука и праза. Когато зеленчукът омекне, прибавяме червения... Прочети повече »

 

Салата пилешка мозайка

Салата пилешка мозайка

 

Нарязваме пилешкото филе на кубчета. Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубчета. Почистваме праза и го нарязваме на кръгчета, след което го задушаваме до омекване в... Прочети повече »

 

Панирани крилца

Панирани крилца

 

Накисваме крилцата във вода за 1 час, за да омекнат и станат крехки. Смесваме брашното, солта, босилека и черния пипер. Отцеждаме добре крилцата и ги овалваме старателно в приготвената... Прочети повече »

 

Боб с ориз

Боб с ориз

 

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената... Прочети повече »

 

Гозба с кайма

Лесно и вкусно

Гозба с кайма

В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязаните лук и чесън. Слагаме настърганите (нарязаните на ситно) домати, червения пипер, чубрицата и задушаваме 20 минути под похлупак... Прочети повече »

 

Шницели от кайма и кашкавал

Шницели от кайма и кашкавал

 

Поръсваме каймата с черен пипер и сол на вкус и при непрекъснато бъркане наливаме на тънка струйка прясното мляко. Охлаждаме сместа 2 часа в хладилник. След това прибавяме настъргания... Прочети повече »

 

Пушена скумрия с доматен сос

Пушена скумрия с доматен сос

 

Обелваме кожата на рибата и я разрязваме на две надлъжно на  гърба, като внимаваме ножа да се движи плътно до гръбната кост. Изрязваме жълтите места заедно с костите, както... Прочети повече »

 

Пълнени чушки по шуменски

Пълнени чушки по шуменски

 

Почистваме чушките от семето и леко ги посоляваме отвътре. Разбъркваме каймата, ориза, ситно нарязаните лук и домати, магданоза, пипера, солта и разтопеното масло. Прибавяме малко... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Красиво цвете от рая
Малката градина
Виж
Къде да засадим и как да украсим с лиани?
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам