Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Алое и мед подобряват кръвното налягане

Алое и мед подобряват кръвното налягане

 

Настойката от алое и мед се приготвя от 600 мл майски мед, 375 мл сок от алое, 675 мл червено вино от сорта Каберне. Трябва да вземете четиригодишно алое, преди да отрежете листата... Прочети повече »

 

Яхния от риба

Яхния от риба

 

Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета. Посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изваждаме, овалваме ги в брашно. Нарязваме ситно доматите и ги задушаваме... Прочети повече »

 

Баница със свинско месо

Баница със свинско месо

 

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка... Прочети повече »

 

Гъби в гювечета

Гъби в гювечета

 

Поръсваме гъбите с лимонов сок, за да не почерняват. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Смесваме жълтъците и сметаната, поръсваме... Прочети повече »

 

Капама от зелен лук

Капама от зелен лук

 

Нарязваме лука на парченца, широки не повече от 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета. В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме... Прочети повече »

 

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

 

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди в наклонен съд. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан,... Прочети повече »

 

Млечна супа с кайма

Млечна супа с кайма

 

Месото измиваме, нарязваме на парчета, заливаме със студена вода и варим заедно с нарязания лук, черния пипер и сол, след това изваждаме и смиламе. Запържваме брашното в олиото,... Прочети повече »

 

Картофи в станиол

Децата ги обожават

Картофи в станиол

Измиваме картофите, загръщаме ги в алуминиево фолио и ги печем 60 мин на скара или във фурна. Отваряме фолиото, разрязваме ги на кръст. Посипваме с подправките, отгоре слагаме парче... Прочети повече »

 

Чорба от агнешки главички

Чорба от агнешки главички

 

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете... Прочети повече »

 

Желирано агнешко бутче

Желирано агнешко бутче

 

Слагаме вода да заври в тенджера и прибавяме добре измитото агнешко бутче, нарязаните лук, моркови, целина, корени от магданоз (по-добре е зеленчуците да са настъргани на едро ренде).... Прочети повече »

 

Агнешка чорба

Агнешка чорба

 

Нарязваме месото на хапки, заливаме го със студена вода и варим на умерен огън. Когато започне да омеква, сипваме измития ориз. Посоляваме на вкус и варим чорбата до готовност. Поднасяме... Прочети повече »

 

Яйца в доматен сос

Яйца в доматен сос

 

Сваряваме и обелваме яйцата. Лука и чесъна накълцваме и ги запържваме в маслото. Добавяме нарязаните домати заедно със сока и варим 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер, червен... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Радва ни в градината, на балкона или на терасата
Малката градина
Виж
Дарява ни с първите пресни плодове след студената зима
Направете подпора, за да бъде огряван целия храст
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам