Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Винка - красиви прегради

Винка - красиви прегради

 

Настъпва есента и разпалените любители цветари са в трескава подготовка за обновяване на градината, терасата и балкона. Винката (Vinca) е едно от красивите цветя, които могат да... Прочети повече »

 

През есента се внасят основно фосфор и калий в овощната градина

През есента се внасят основно фосфор и калий в овощната градина

 

Нуждите на овощните растения от хранителни вещества са различни не само за отделните видове и сортове, но се изменят в зависимост от възрастта, гъстотата на засаждане, начина на... Прочети повече »

 

За да отгледате зимен чесън, засадете го сега

Преди първия сняг, растенията трябва да са вкоренени

За да отгледате зимен чесън, засадете го сега

Времето за засаждане на зимен чесън трябва да се прецени така, че да е приблизително около шест седмици преди началото на зимата. Това позволява на културата да се вкорени добре,... Прочети повече »

 

Размножаване на хвойновите чрез резници

Размножаване на хвойновите чрез резници

 

Размножаването на такива растения като тисът, туята или кипарисът, е работа, с която може да се справи всеки, ако следва нашите съвети и се запаси с търпение. Най-добре е да се заемете... Прочети повече »

 

Плодните храсти най-добре се хващат при 5 градуса

Плодните храсти най-добре се хващат при 5 градуса

 

Най-благоприятният срок за засаждане на всички ягодоплодните видове е от края на октомври до средата на ноември, когато температурата на въздуха е 4-5С. Разбира се може и през пролетта,... Прочети повече »

 

Малини, засадени през есента, лесно се хващат

Малини, засадени през есента, лесно се хващат

 

Малини може да се засаждат и през пролетта, но есента е за предпочитане. Най-подходящият момент е втората половина на октомври до първите дни на ноември. Засадени в този срок, те... Прочети повече »

 

Силно повредената овошка се изкоренява

Мястото обаче ще почива, след една година година се засажда ново

Силно повредената овошка се изкоренява

Случва се в градината или двора посаденото дърво да загине. Причините са различни – неправилно сте засадили новата фиданка, посадъчният материал не е бил качествен, дръвчето... Прочети повече »

 

Червеният еликсир е по-полезен от белия

За да е силно виното захарността на гроздето не бива да е под 20%

Червеният еликсир е по-полезен от белия

Според научни изследвания червеното вино притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и антитромбоцитни свойства. Става въпрос обаче за умерена консумация – 2-3 чаши дневно.Прочети повече »

 

Португалската дюла не става за дълго съхранение

Португалската дюла не става за дълго съхранение

 

Едри жълти топки греят сред дърветата в есенното време. Дюлите са вече готови за бране, ще дочакат зимата в хранилището. Но за да се запазят по-дълго е важно да бъдат откъснети в... Прочети повече »

 

Саксийни растения с “абонамент”

Саксийни растения с “абонамент”

 

Всяка година давате пари за купуването на нови растения, но през пролетта към старите обитатели на и без това малката тераса задължително се прибавят нови. А през есента, когато... Прочети повече »

 

Защо чесъна бързо се разваля

Защо чесъна бързо се разваля

 

Има няколко причини за повредите на чесъна. Примерно могат да се появят съждиви петна по главите, те са причинени от гъбата Helminthosporium allii. В периода на съхранение гъбата... Прочети повече »

 

В сухо време ревенът горчи

Влагата е много важна, за да се хубави дръжките

В сухо време ревенът горчи

Октомври е времето, в което трябва да засадите ревенът в градината си. У нас растението е малко познато, а заслужава повече авнимание. Консумира се в сурово или преработено. При... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам