Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Ориенталска мусака

Ориенталска мусака

 

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филии, посоляваме ги леко и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивия сок. Обелваме тиквичките и картофите и ги нарязваме на филийки.... Прочети повече »

 

Пълнена целина

Пълнена целина

 

Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка. Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност... Прочети повече »

 

Гювеч от пилешко месо с ориз

Гювеч от пилешко месо с ориз

 

Сваряваме пилето в леко подсолена вода и го нарязваме на порции. Сипваме ориза в разтопеното масло и го задушаваме, докато стане прозрачен. После сипваме 3 ч.ч. бульон от пилето... Прочети повече »

 

Шаран с маслини

Шаран с маслини

 

Нарязваме шарана на големи парчета, които нареждаме в широка тенджера. Наливаме олиото и топла вода, която да покрие рибата. Прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън,... Прочети повече »

 

Бяла яхния

Бяла яхния

 

Нарязваме месото на дребни парчета, смесваме добре с подправките за супа, ситно нарязания лук, солта, черния пипер и захарта, покриваме съда и оставяме да престои 1 час в хладилника.... Прочети повече »

 

Кренвирши на фурна с доматен сок и горчица

Кренвирши на фурна с доматен сок и горчица

 

Разрязваме кренвиршите по дължина, но не до края. Намазваме ги с горчица и ги напълваме с дълги кашкавалени лентички. Завиваме ги с пушените гърди и захващаме краищата с клечки за... Прочети повече »

 

Руло от телешко шкембе

Руло от телешко шкембе

 

От каймата, ситно нарязаните магданоз и лук, яйцето, ориза, галетата и сол на вкус приготвяме плънка, която увиваме в свареното шкембе. Стягаме добре рулото с канап. Нарязваме на... Прочети повече »

 

Сарми по сръбски

Сарми по сръбски

 

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка. Нарязваме... Прочети повече »

 

Кюфтенца по гръцки

Кюфтенца по гръцки

 

Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите.... Прочети повече »

 

Супа от карфиол с месо

Супа от карфиол с месо

 

Сипваме в бульона прясното мляко, слагаме карфиола, накъсан на розички и когато поомекне, го правим на пюре с миксера. В маслото запържваме брашното, разреждаме с бульона и заедно... Прочети повече »

 

Усукана баница

Усукана баница

 

Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста.... Прочети повече »

 

Коледни  сърца

Коледни сърца

 

Стопяваме маслото и прибавяме към него всички останали продукти, като брашното сипваме постепенно и слагаме колкото е необходимо, за да омесим меко тесто. Увиваме тестото във влажна... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Красиво цвете от рая
Малката градина
Виж
Къде да засадим и как да украсим с лиани?
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам