Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Баница със свинско месо

Баница със свинско месо

 

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка... Прочети повече »

 

Гъби в гювечета

Гъби в гювечета

 

Поръсваме гъбите с лимонов сок, за да не почерняват. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Смесваме жълтъците и сметаната, поръсваме... Прочети повече »

 

Капама от зелен лук

Капама от зелен лук

 

Нарязваме лука на парченца, широки не повече от 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета. В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме... Прочети повече »

 

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

 

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди в наклонен съд. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан,... Прочети повече »

 

Млечна супа с кайма

Млечна супа с кайма

 

Месото измиваме, нарязваме на парчета, заливаме със студена вода и варим заедно с нарязания лук, черния пипер и сол, след това изваждаме и смиламе. Запържваме брашното в олиото,... Прочети повече »

 

Картофи в станиол

Децата ги обожават

Картофи в станиол

Измиваме картофите, загръщаме ги в алуминиево фолио и ги печем 60 мин на скара или във фурна. Отваряме фолиото, разрязваме ги на кръст. Посипваме с подправките, отгоре слагаме парче... Прочети повече »

 

Чорба от агнешки главички

Чорба от агнешки главички

 

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете... Прочети повече »

 

Желирано агнешко бутче

Желирано агнешко бутче

 

Слагаме вода да заври в тенджера и прибавяме добре измитото агнешко бутче, нарязаните лук, моркови, целина, корени от магданоз (по-добре е зеленчуците да са настъргани на едро ренде).... Прочети повече »

 

Агнешка чорба

Агнешка чорба

 

Нарязваме месото на хапки, заливаме го със студена вода и варим на умерен огън. Когато започне да омеква, сипваме измития ориз. Посоляваме на вкус и варим чорбата до готовност. Поднасяме... Прочети повече »

 

Яйца в доматен сос

Яйца в доматен сос

 

Сваряваме и обелваме яйцата. Лука и чесъна накълцваме и ги запържваме в маслото. Добавяме нарязаните домати заедно със сока и варим 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер, червен... Прочети повече »

 

Мляно месо на тиган

Пикантно

Мляно месо на тиган

Нарязваме зеленчуците на едро, а лука, чесъна и лютата чушка - на ситно. Изпържваме месото за кратко в сгорещеното олио и подправяме. Прибавяме зеленчуците и задушаваме 10 минути... Прочети повече »

 

Пияно пиле с доматен сок

Лесно и вкусно

Пияно пиле с доматен сок

Нарязваме пилето на порции и леко осоляваме. Подреждаме в дълбока тавичка и заливаме с доматения сок и бирата. Прибавяме подправките. Отгоре подреждаме парченца масло и запичаме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Красиво цвете от рая
Малката градина
Виж
Къде да засадим и как да украсим с лиани?
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам