Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Лучник

Лучник

 

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат. Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно... Прочети повече »

 

Родопски зелеви сарми

Родопски зелеви сарми

 

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки... Прочети повече »

 

Мусака със сирене

Мусака със сирене

 

Обелваме и нарязваме картофите на филийки, след което ги изпържваме. Изпържваме лука и го поръсваме с червения пипер. Прибавяме настърганото сирене. В намазана с олио тавичка редим... Прочети повече »

 

Свинско филе в омлет

Свинско филе в омлет

 

Нарязваме месото на порции, посоляваме, изпържваме го в олиото и го изваждаме. Добавяме към същата мазнина мъничко вода и задушаваме нарязания на филийки лук. След като лука омекне,... Прочети повече »

 

Доматена яхния

Доматена яхния

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме... Прочети повече »

 

Фрикадели

Фрикадели

 

Измесваме добре каймата, като слагаме яйцата, магданоза и останалите подправки. Оформяме дълги кебапчета, които овалваме в галета и пържим в сгорещената мазнина. Вадим ги и ги слагаме... Прочети повече »

 

Яхния със зелен лук

Яхния със зелен лук

 

Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме... Прочети повече »

 

Средногорски омлет

Средногорски омлет

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Поръсваме с черен пипер и сол. Разбиваме яйцата с млякото, натрошеното сирене, сол, черен пипер. Сгорещяваме маслото,... Прочети повече »

 

Селска баница

Селска баница

 

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта,  киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки,... Прочети повече »

 

Гювеч с наденица

Гювеч с наденица

 

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно... Прочети повече »

 

Пиле със спанак

Пиле със спанак

 

Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща... Прочети повече »

 

Бялата акация: ароматният доктор

Бялата акация: ароматният доктор

 

Обикновената робиния или псевдоакацията е дърво от семейство Бобови, което достига височина до 20 метра и може да доживее до 100 години. За родина на известната у нас бяла акация... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Да си отгледаме собствен разсад
Малката градина
Виж
Навлажнявайте след всяко внасяне на вещества
Сянка и плодородна почва за важните условия
Трябва да се пръска при набъбване на пъпките
Анализирайте почвата за болести
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам