Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Мусака със сирене

Мусака със сирене

 

Обелваме и нарязваме картофите на филийки, след което ги изпържваме. Изпържваме лука и го поръсваме с червения пипер. Прибавяме настърганото сирене. В намазана с олио тавичка редим... Прочети повече »

 

Свинско филе в омлет

Свинско филе в омлет

 

Нарязваме месото на порции, посоляваме, изпържваме го в олиото и го изваждаме. Добавяме към същата мазнина мъничко вода и задушаваме нарязания на филийки лук. След като лука омекне,... Прочети повече »

 

Доматена яхния

Доматена яхния

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме... Прочети повече »

 

Фрикадели

Фрикадели

 

Измесваме добре каймата, като слагаме яйцата, магданоза и останалите подправки. Оформяме дълги кебапчета, които овалваме в галета и пържим в сгорещената мазнина. Вадим ги и ги слагаме... Прочети повече »

 

Яхния със зелен лук

Яхния със зелен лук

 

Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме... Прочети повече »

 

Средногорски омлет

Средногорски омлет

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Поръсваме с черен пипер и сол. Разбиваме яйцата с млякото, натрошеното сирене, сол, черен пипер. Сгорещяваме маслото,... Прочети повече »

 

Селска баница

Селска баница

 

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта,  киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки,... Прочети повече »

 

Гювеч с наденица

Гювеч с наденица

 

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно... Прочети повече »

 

Пиле със спанак

Пиле със спанак

 

Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща... Прочети повече »

 

Бялата акация: ароматният доктор

Бялата акация: ароматният доктор

 

Обикновената робиния или псевдоакацията е дърво от семейство Бобови, което достига височина до 20 метра и може да доживее до 100 години. За родина на известната у нас бяла акация... Прочети повече »

 

Алое и мед подобряват кръвното налягане

Алое и мед подобряват кръвното налягане

 

Настойката от алое и мед се приготвя от 600 мл майски мед, 375 мл сок от алое, 675 мл червено вино от сорта Каберне. Трябва да вземете четиригодишно алое, преди да отрежете листата... Прочети повече »

 

Яхния от риба

Яхния от риба

 

Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета. Посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изваждаме, овалваме ги в брашно. Нарязваме ситно доматите и ги задушаваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Красиво цвете от рая
Малката градина
Виж
Къде да засадим и как да украсим с лиани?
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам