Само за 4 дни – от 26 до 30 юни експерти от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са проверили 2 268 обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене,... Прочети повече »
До 15 септември областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич засилват контрола в обектите за търговия с храни и обществено хранене, във връзка с летния... Прочети повече »
Точно преди месец от Сдружение „За достъпна и качествена храна“ съобщиха за проведен тест в акредитирана международна лаборатория на пет от най-популярните марки български... Прочети повече »
Последиците от високата инфлация при храните заедно със забавянето на икономическата активност в световен мащаб през тази година доведоха до свиване на търсенето на млечни продукти... Прочети повече »
В допълнение към разширяването на обхвата на етикетирането на произхода на храните на равнище ЕС, Министерство на земеделието на Германия представи проект на наредба, с който се... Прочети повече »
Износът на германско свинско месо за Южна Корея ще бъде възобновен след забрана от 2 години и половина, наложена при първото доказателство за африканска чума по свинете в Германия,... Прочети повече »
През последните месеци Италия предприе редица мерки за забрана на лабораторно произвежданото месо – производство, продажба и внос, съобщиха от Центъра за оценка на риска по... Прочети повече »
Заради прякото нападение на Русия са загубени 30% от поголовието от овце в Украйна, а спадът в цените и накъсването на веригите за доставки създава сериозни проблеми, заяви председателят... Прочети повече »
Износът на свинско месо и продукти от преработката му от Испания намаля със 7,4 процента през първото тримесечие спрямо същия период на 2022 г. до 382 191 тона, сочат данни... Прочети повече »
През последните години пчелният мед се превърна в един от продуктите, който осигурява стабилно високи приходи на износителите от Украйна, твърдят от Украинската асоциация на селскостопанския... Прочети повече »
Призовавам браншовите асоциации в сектор животновъдство да засилят диалога между производители и преработватели, като по този начин ще се съгласуват интересите между тях по отношение... Прочети повече »
През пърните 3 месеца на годината Китай е увеличил общото производство на свинско, говеждо, овче и птиче месо с 2,5% спрямо същия период на миналата година до 24,56 млн. тона,... Прочети повече »