Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 08.10.2025 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна до готовност. 

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г говеждо месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
2106
 

Последни материали
Виж
Установено е едно болно животно в стопанство с 39 близо до границата с Чехия
Огнище на син език при говеда е регистрирано в Полша
Земеделие в поливни условия със Свемар Агро - ключът към сигурна реколта
Статистическият институт понижи рязко оценките за пшеницата и ечемика
Очертава се спад в реколтите от основните зърнени култури в Турция
Производството на зехтин се възстанови
Испания въвежда нови правила за продажбата на зехтин за кампания 2025/26
Съвет ЕС
Министър Тахов с призив за нова помощ от кризисния резерв заради загубите от сушата
Право на отговор
Позиция на МЗХ по повод статия „ От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи“
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Сашо Кадиев води тиквено парти днес, Стефан Вълдобрев забива с „Обичайните заподозрени“ вечерта
На традиционния тиквен фест в Севлиево ще се хапва 360 метров тиквеник
Зрял фасул с тиква
Подхранване на тиквите, тиквичките и патисоните
Есента ухае на печена тиква и на всички благини на природата
След благоприятното време през годината
Производители в Софийско очакват над средните добиви от тикви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини