Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 17.10.2025 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна.  

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г телешко месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
2452
 

Последни материали
Виж
На търговете и при двете култури обаче бе постигнато понижение на цените
В Южна Корея наблягат на вноса на фуражна царевица за сметка на хлебната пшеница
Агрометеорологична прогноза за периода 19-25 декември 2025 година
Развитието на есенниците може да продължи само в някои южни райони и по Черноморието
Директни плащания
ДФЗ преведе и 43 млн. лв. по НАТУРА 2000 – последно плащане за 2025 г.
Ще има втори транш
По-голямата част от помощта за акциза върху горивата е изплатена
Мащабен митинг срещу институциите
Водни оръдия и газ срещу фермерите в Брюксел
Най-ниска в последните 5 години
Аграрен доклад 2025: Брутната добавена стойност в сектора падна до 2,7%
Свързани материали
Виж
Говеждо с боб и прясно зеле
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини