Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 17.10.2025 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна.  

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г телешко месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
284
 

Последни материали
Виж
Насоки - втора част
Инвестиционните проекти ще са печеливши при резултат между 65 и 87 точки
Световният пазар на пшеница остава потиснат
До края на 2025 г. ще се платят 100 на сто
Френските фермери получават рекордни аванси по ОСП за 2025 година
Със 150 нови работни места
ЕК одобри гръцка помощ за над 63 млн. евро за хидропонен завод за домати без почва
Русия удължи споразуменията за стабилизиране на цените на основни стоки до края на 2029 година
Насоки за кандидатстване
Фермерите и сдруженията им ще получават максимум 65% субсидия за инвестиции в стопанствата
Свързани материали
Виж
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Заради недостатъчното предлагане на животни за клане от фермерите
Цените на едрия рогат добитък в Германия продължават да растат
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини