Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.07.2018 г.

Чилийски шницели

Чилийски шницели

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зър­на, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения пипер, лютия червен пипер и с черен пипер. Омесваме добре сместа и оформяме 4 продълговати шницела. Сгорещяваме олиото и пържим шницелите по 4 мин от всяка страна. (Може да намажем шницелите с масло и да ги запечем на скара.) Нарязваме краставичките на тънки ивички. Във всяка порция слагаме по една филийка хляб, отгоре нареждаме краста­вичките и шницелите. Заливаме с чили сос.

Продукти за 4 шницела: 2 глави лук, половин връзка магданоз, 600 г телеш­ка кайма, 4 с. л. царевични зърна от консерва, 1 яйце, 2 с. л. галета, 1 ч. л. сладък червен пипер, 1 щипка лютив червен пипер, 4 тънки филийки бял хляб, 2 кисели краставички, черен пипер, сол, 3-4 с. л. олио, чили сос на вкус.

Чилийски шницели
22244
 

Последни материали
Виж
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Кога обикновената житна пиявица (Oulema melanopa) е опасна ?
Състоянието на германската химическа индустрия се влошава
За извършено деяние през 2024 г. в условията на продължаващо престъпление
Обвиниха жител на лясковско село в кражба на рулонни бали от нива
От МЗХ още не предвиждат бюджет за компенсации, наблягат на диалога
Само 20 овце и 1 коза са докарани на събора на овцевъдите заради болестите
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини