Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зърна, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения пипер, лютия червен пипер и с черен пипер. Омесваме добре сместа и оформяме 4 продълговати шницела. Сгорещяваме олиото и пържим шницелите по 4 мин от всяка страна. (Може да намажем шницелите с масло и да ги запечем на скара.) Нарязваме краставичките на тънки ивички. Във всяка порция слагаме по една филийка хляб, отгоре нареждаме краставичките и шницелите. Заливаме с чили сос.
Продукти за 4 шницела: 2 глави лук, половин връзка магданоз, 600 г телешка кайма, 4 с. л. царевични зърна от консерва, 1 яйце, 2 с. л. галета, 1 ч. л. сладък червен пипер, 1 щипка лютив червен пипер, 4 тънки филийки бял хляб, 2 кисели краставички, черен пипер, сол, 3-4 с. л. олио, чили сос на вкус.