Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.08.2022 г.

Вегетариански шницел

Вегетариански шницел

Нарязваме ситно лука и леко го запържваме в олиото. Прибавяме граха и ситно нарязаните гъби, картофи и ябълка и задушаваме. По време на задушаването наливаме виното. Когато зеленчуците омекнат, прибавяме накиснатия във вода хляб, единия жълтък, доматено пюре, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа много добре и ако е рядка, добавяме трохи от сух хляб или галета. Отделно от палачинковото тесто изпържваме 2 палачинки. Разпределяме по равно върху тях приготвената плънка, прегъваме ги на две, панираме последователно в разбитите 1 яйце и 1 белтък и в галетата и ги изпържваме от двете страни до златисто оцветяване. Поднасяме шницелите студени със салата според сезона. 

Продукти за 1-2 порции: 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 ябълка, 2 картофа, 1-2 гъби, 2 с.л. грах, 4-5 с.л. олио, 2-3 с.л. гроздов сок, вино или гореща вода, 5-6 с.л. галета, 1 филия бял хляб, сол, черен пипер, доматено пюре, 2 яйца; за палачинково тесто: 1 яйце, 2-3 с.л. брашно, сол, кисело мляко или вода.

Вегетариански шницел
7679
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Бор за листно и кореново подхранване
МЗХ очаква предложения от сектора във връзка с предстоящи промени в Наредба № 10
Консултативният съвет за плодове и зеленчуци обсъди мерки за подобряване на конкурентоспособността
Разследват зеленчукопроизводител от Пловдив за измама по схемата за обвързана подкрепа
Трябва ли да накисваме семената преди сеитба?
Сярата лекува, предпазва от вредители и е важен хранителен елемент за растенията
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини