Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул с ориз по чирпански

Синор.БГ / 11.12.2024 г.
Зрял фасул с ориз по чирпански

Накисваме предварително фасула до пълно набъбване, измиваме го и го варим заедно със ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме ориза, ситно нарязаните чушки и сол на вкус. След 10-15 минути изсипваме ястието в тавичка, заливаме със сгорещеното олио и запържения червен пипер и запичаме във фурната.

Продукти: 1 1/2 ч. ч. зрял фасул, 1/2 ч. ч. ориз, 2 глави лук, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. червен пипер, 6 чушки (от туршия), сол.

Зрял фасул с ориз по чирпански
9095
 

Последни материали
Виж
Агрометеорологична прогноза за периода 12-18 декември 2025 година
Студът ще сдържа вегетацията на есенниците и ненавременното развитие на овошките
Протестите бяха за ценности
Росен Желязков подаде оставка на кабинета, парламентът прие вота на недоверие!
Полезно
Ученици от земеделско училище в Пазарджик се учат да разпознават фалшиво евро
Четвърта част за презентацията на Милушев
България иска по-справедливи правила за прогресивното намаляване на субсидиите
Обещанието е да останат постоянни вместо досега прилаганите временни
Аржентина понижи таксите върху износа на пшеница, царевица и соя
Унгария отдели 52 милиона евро за борба със сушата - резултати при царевицата и слънчогледа
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с тиква
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини