Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул с ориз по чирпански

Синор.БГ / 11.12.2024 г.
Зрял фасул с ориз по чирпански

Накисваме предварително фасула до пълно набъбване, измиваме го и го варим заедно със ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме ориза, ситно нарязаните чушки и сол на вкус. След 10-15 минути изсипваме ястието в тавичка, заливаме със сгорещеното олио и запържения червен пипер и запичаме във фурната.

Продукти: 1 1/2 ч. ч. зрял фасул, 1/2 ч. ч. ориз, 2 глави лук, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. червен пипер, 6 чушки (от туршия), сол.

Зрял фасул с ориз по чирпански
9001
 

Последни материали
Виж
Усилено напредва и прибирането на реколтите от соя и захарно цвекло
В Украйна ожънаха 90 на сто от слънчогледа и едва половината царевица
Закупени са 50 000 тона с доставка между 15 януари и 15 февруари
И хлебната пшеница от САЩ поскъпна на търга за внос в Южна Корея
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Звънците на Дядо Коледа ли чуват земеделците или ударите на барабан?
В зависимост от заявения интерес на ползвателите на вода за напояване
Тахов обеща рехабилитация на напоителни системи и в Кюстендилско
С участието на производители от 5 области в югоизточна България
В Ямбол се проведе поредното фермерско-занаятчийско изложение
Светът преживява 11-те най-горещи години в историята: нов рекорд за глобалното затопляне
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини