Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Парена туршия

Синор.БГ / 25.10.2024 г.
Парена туршия

Измиваме чушките, подрязваме им само дръжките и с игла ги избождаме около семенника на 3-4 места. С нож нарязваме морковите на по-дебели филийки, карфиола накъсваме на розички, чесъна разделяме на скилидки, а обелената глава целина режем на пръчици. Смесваме водата и солта, възвираме, прибавяме останалите съставки за маринатата, както и подправките и отново възвираме. Пускаме чушките в кипящата марината, варим само 1 мин, вадим ги и ги оставяме да изстинат. На дъното на буркани редим клонки и листа вишна, ред пиперки, заливаме с марината, ред карфиол, моркови и целина, пак марината и така до изчерпване на продуктите. Последният ред трябва да е от чушки. Притискаме пак с венче от вишневи клонки и ако е нужно, доливаме марината. Затваряме с целофан и капачка и прибираме на хладно място. Ако в саламурата се появят мехурчета, започваме да претакаме туршията. 

Продукти: 6 кг червена “Капия”, 2 глави карфиол, 2 кг моркови, 1 глава целина с листата, 2 по-едри глави чесън, дафинов лист, черен пипер, бахар на зърна, 3 л вода, 3 л оцет, 500 мл олио, 400 г захар, сол на вкус, лозови или вишневи листа с клонките

Парена туршия
56898
 

Последни материали
Виж
Още от 2026 г.
Европарламентът предлага 5000 евро за дребните фермери и еко облекчения
Добри цени и стабилно търсене на черен пипер и канела
Вижте конкретните предложения!
ЕП прие позиция за опростяване на Общата селскостопанска политика
Съвети
Пукнатини по кората на овощните дървета – причини и лечение
Решения на МС
Увеличават такси, свързани с пожарната безопасност
Важно!
Земеделците искат обявяването на сондажите да се удължи до 2033 г.
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини