Нарязваме пиперките на кръгчета широки 5 см, нарязваме доматчетата на резенчета по дължина, а морковите - на кръгчета широки 4-5 см. Чесъна режем на парченца, а магданоза наситняваме. Към нарязаните зеленчуци прибавяме бахара, черния пипер и дафиновия лист. Разбъркваме много добре. Кипваме марината от посочените продукти и докато е още вряща попарваме зеленчуците. Похлупваме и оставяме да престоят една нощ. Напълваме 2 буркана от по 3 л и затваряме с капачки. Туршията трае на студено място до месец март.
Продукти: 2 кг червени пиперки, 2 кг зелени доматчета, 1 кг моркови, 3 глави чесън, 1 връзка магданоз, 15 зърна черен пипер, 10-12 зърна бахар, 5-6 дафинови листа; за маринатата: 200 мл оцет, 800 мл вода, 1 ч.ч. захар, 3/4 ч.ч. сол, 3/4 ч.ч. олио