Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.10.2024 г.

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Плодово-зеленчукова сурова туршия

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията. Претакаме я 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти: 5 кг чушки “Сиврия”, 1-1,5 кг зелени домати, 5 кг по-кисели ябълки, 5 кг круши, 1 глава червено цвекло, 1 глава ряпа, 1 кг по-дребни моркови, 2-3 глави целина;

За саламурата: на всеки литър вода по 1 к.ч. сол, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар, листа от дюля, вишна или праскова.

Плодово-зеленчукова сурова туршия
20700
 

Последни материали
Виж
Третиране
Препоръки за есенна защита на овощните дървета и храсти
Огнище на птичи грип в Пловдив, засегнати са 700 птици
Дължимата ревта е 27,7 хил. лева
МЗХ прекратява договор за ползване на земя от държавния фонд в Ловешко
Франция е домакин на 45-ия Световен конгрес по лозарство и винарство
Секторната програма по пчеларство
Гръцките пчелари са получили сериозни обезщетения за загубени кошери
Регистрации
И в Италия отчитат спад в продажбите на трактори и комбайни
Свързани материали
Виж
Мариновани дюли
Рязано кисело зеле с моркови
Смесена туршия с краставички
Бърза стерилизирана туршия
Царска туршия с люти чушлета
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини