Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.10.2024 г.

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Плодово-зеленчукова сурова туршия

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията. Претакаме я 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти: 5 кг чушки “Сиврия”, 1-1,5 кг зелени домати, 5 кг по-кисели ябълки, 5 кг круши, 1 глава червено цвекло, 1 глава ряпа, 1 кг по-дребни моркови, 2-3 глави целина;

За саламурата: на всеки литър вода по 1 к.ч. сол, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар, листа от дюля, вишна или праскова.

Плодово-зеленчукова сурова туршия
30898
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини