Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Синор.БГ / 11.10.2024 г.
Плодово-зеленчукова сурова туршия

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията. Претакаме я 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти: 5 кг чушки “Сиврия”, 1-1,5 кг зелени домати, 5 кг по-кисели ябълки, 5 кг круши, 1 глава червено цвекло, 1 глава ряпа, 1 кг по-дребни моркови, 2-3 глави целина;

За саламурата: на всеки литър вода по 1 к.ч. сол, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар, листа от дюля, вишна или праскова.

Плодово-зеленчукова сурова туршия
31252
 

Последни материали
Виж
Данни на Евростат
Стойността на селскостопанската продукция в ЕС е намаляла с 0,9% през 2024 г.
След скандала за измами
Атина представи на комисаря Хансен нова система за аграрни плащания
Компанията призовава за открит диалог по CBAM механизма на ЕС за корекции на въглеродни емисии
Агрополихим инвестира в устойчиво производство с нова доставка на нисковъглероден „син“ амоняк
Важно е да се знае
Ползи от засаждането на чесън между ягодите
ЦОР
Евродоклад с важни препоръки за здравословно отглеждане на свине
Закупени са 60 000 тона с доставка до 10 март 2026 година
Фуражната пшеница поскъпна на международния търг в Южна Корея
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини