Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.10.2024 г.

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Плодово-зеленчукова сурова туршия

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията. Претакаме я 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти: 5 кг чушки “Сиврия”, 1-1,5 кг зелени домати, 5 кг по-кисели ябълки, 5 кг круши, 1 глава червено цвекло, 1 глава ряпа, 1 кг по-дребни моркови, 2-3 глави целина;

За саламурата: на всеки литър вода по 1 к.ч. сол, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар, листа от дюля, вишна или праскова.

Плодово-зеленчукова сурова туршия
29923
 

Последни материали
Виж
Сливите и крушите ги следват с едноцифрен процентен дял
Ябълките остават основен плод в Германия въпреки слабата реколта
За държавите извън ЕС
Прогнозират най-слабия износ на мека пшеница от Франция от 28 сезона
С цел пресичане на премаркирането и продажбата му от руските окупатори
Великобритания създаде база данни за следене на откраднатото украинско зърно
Винаги доволни с Квелекс® - ефективно решение за борба с широколистните плевели
Фермерите в Гърция стягат редиците за масови протести
Пазар зърно
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини