Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Синор.БГ / 11.10.2024 г.
Плодово-зеленчукова сурова туршия

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията. Претакаме я 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти: 5 кг чушки “Сиврия”, 1-1,5 кг зелени домати, 5 кг по-кисели ябълки, 5 кг круши, 1 глава червено цвекло, 1 глава ряпа, 1 кг по-дребни моркови, 2-3 глави целина;

За саламурата: на всеки литър вода по 1 к.ч. сол, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар, листа от дюля, вишна или праскова.

Плодово-зеленчукова сурова туршия
31019
 

Последни материали
Виж
Създаден е EURice Alliance – новият алианс на страните производителки на ориз в ЕС
Дини и картофи поевтиняха с над 10%
Годишна инфлация 5,3%! Краставици и пипер най-силно поскъпнаха
Мащабна измама със земеделски еврофондове – глоба и забрана за участие
Декларация
Животновъди категорично искат отмяна на ваксинацията по овцете
По-високи субсидии и нови стимули за турските фермери до 2027 г.
БАБХ - фитосанитарен доклад
Тежка суша: Между половин и 1 метър под повърхността на почвата липсва влага
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини