Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Царска туршия с люти чушлета

Синор.БГ / 06.10.2024 г.
Царска туршия с люти чушлета

Режем камбите на четири или повече според големината им. Карфиола накъсваме на розички. Почистваме чесъна на скилидки. Нарязваме морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцваме на ситно. Нареждаме зеленчуците на пластове в трилитрови буркани, като редуваме със зелената подправка, бахара, черния пипер, синапа и парченцата дафинов лист. Смесваме водата, солта и меда и загряваме до кипване. Прибавяме оцета и заливаме зеленчуците с горещата саламура. Така туршията става за бърза консумация. Ако искаме да я ядем през зимата, трябва да я залеем със студена саламура.

Продукти: 5 кг червени камби, 2,5 кг карфиол, 1 кг моркови, 10  глави чесън, няколко люти чушлета, листата от 1 глава целина, 1 с.л. черен пипер на зърна, 1 с.л. бахар, 5-6 дафинови листа, 2 с.л. синапено семе; за саламурата: на 7 ч.ч. вода – 3 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. мед, 1 ч.ч. сол

Царска туршия с люти чушлета
25884
 

Последни материали
Виж
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Европейските фермери излизат на протест в Страсбург срещу бюджета на ЕС и новата ОСП
Откриване - на 18 октомври
Елитни говеда, коне и кучета ще дефилират на изложението до Сливен
Ето защо браншът иска среща с премиера
Втора година Консултативният съвет по зърно не заседава – неясно защо
Заради срещи със симпатизанти
И Комисията по земеделие отмени заседанието си за днес
Земеделието е трагично
Красимир Кумчев: Едни и същи лица крепят Тахов, Танева, Порожанов
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини