Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Царска туршия с люти чушлета

Синор.БГ / 06.10.2024 г.
Царска туршия с люти чушлета

Режем камбите на четири или повече според големината им. Карфиола накъсваме на розички. Почистваме чесъна на скилидки. Нарязваме морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцваме на ситно. Нареждаме зеленчуците на пластове в трилитрови буркани, като редуваме със зелената подправка, бахара, черния пипер, синапа и парченцата дафинов лист. Смесваме водата, солта и меда и загряваме до кипване. Прибавяме оцета и заливаме зеленчуците с горещата саламура. Така туршията става за бърза консумация. Ако искаме да я ядем през зимата, трябва да я залеем със студена саламура.

Продукти: 5 кг червени камби, 2,5 кг карфиол, 1 кг моркови, 10  глави чесън, няколко люти чушлета, листата от 1 глава целина, 1 с.л. черен пипер на зърна, 1 с.л. бахар, 5-6 дафинови листа, 2 с.л. синапено семе; за саламурата: на 7 ч.ч. вода – 3 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. мед, 1 ч.ч. сол

Царска туршия с люти чушлета
26009
 

Последни материали
Виж
До 6 март 2026 година
Начало на приема за екологични инвестиции в земеделието
ДФЗ
Изпратeни са писмата за биофермерство и агроекология, проверете в СЕУ!
ДФЗ
Лозари получават 2,2 млн. лв. за борба с вредителите
Заместник председател на Българската аграрна камара
Димитричка Търпанова: Не трябва да проспиваме 2026 г., решаваща е за агробизнеса
Анализ за пазара във фокуса на властите
Тахов: Кооперирането и късите доставки на храни носят справедливост за стопаните
Изследователският център на ЕК
България е сред най-засегнатите от горски пожари държави в ЕС през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини