Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Царска туршия с люти чушлета

Синор.БГ / 06.10.2024 г.
Царска туршия с люти чушлета

Режем камбите на четири или повече според големината им. Карфиола накъсваме на розички. Почистваме чесъна на скилидки. Нарязваме морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцваме на ситно. Нареждаме зеленчуците на пластове в трилитрови буркани, като редуваме със зелената подправка, бахара, черния пипер, синапа и парченцата дафинов лист. Смесваме водата, солта и меда и загряваме до кипване. Прибавяме оцета и заливаме зеленчуците с горещата саламура. Така туршията става за бърза консумация. Ако искаме да я ядем през зимата, трябва да я залеем със студена саламура.

Продукти: 5 кг червени камби, 2,5 кг карфиол, 1 кг моркови, 10  глави чесън, няколко люти чушлета, листата от 1 глава целина, 1 с.л. черен пипер на зърна, 1 с.л. бахар, 5-6 дафинови листа, 2 с.л. синапено семе; за саламурата: на 7 ч.ч. вода – 3 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. мед, 1 ч.ч. сол

Царска туршия с люти чушлета
26001
 

Последни материали
Виж
Световният пазар на слънчогледово масло е изправен пред недостиг на доставки от ЕС и Черноморския регион
Бюджетът по схемата е 500 хил. лв.
Оранжерийни производители бяха подкрепени в борбата с доматен молец
Още помощ - догодина
Стопани на сливи, ябълки, лозя, черупкови и други видове получиха 40% компенсации
Три доказали се продукта
Ефективни препарати за третиране на овощната градина
Плащане до края на февруари
Проект на наредба за спешна помощ заради 100% пропаднали градини публикува МЗХ
Заради мирен протест
Над 16 хил. паунда в помощ на фермери с отнети трактори събраха англичани за 24 часа
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини