Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.10.2024 г.

Сурова селска мешана туршия

Сурова селска мешана туршия

Нарязваме зелето на ивици, а карфиола начупваме на розички. Пиперките и доматите надупчваме с вилица. Нареждаме зеленчуците в 3-литрови буркани, като между редовете слагаме листа от целина. Заливаме с изстиналата и прецедена саламура. Туршията ферментира 15-20 дни. Претакаме през 1-2 дена в продължение на 10 дни. 

Продукти: 2 кг зелени доматчета, 2 кг пиперки от сорта Сиврия, 700 г  малки морковчета, 700 г чорбаджийски чушки, 700 г краставици, 1 кг карфиол, 200 г целина листа, 1 кг зеле, 4,5 л вода, 250 г сол, 200 мл оцет

Сурова селска мешана туршия
108792
 

Последни материали
Виж
Стокообменът между България и Азербайджан може да се увеличи
До 30 юни ДФЗ ще изплати близо 1 млрд. лв. за Кампания 2024
Първо представяне на проектозакона
Защитни цени за фермерите и регистър за първите изкупвачи – в новия закон за агрохранителната верига
ДФЗ приключи оценката на проекти по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“
Пикиране на разсада за домати – оптимално време и особености
Сандвичи с език
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини