Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.09.2024 г.

Класическа сурова туршия

Класическа сурова туршия

Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай – хладка. Притискаме туршията с кръстачка и камък и претакаме през 1-2 дни в продължение на 2 седмици.

Продукти: 10 кг чушки, 3 кг зелени домати, 2 кг моркови, 1 кг целина, 1 кг лук, 500 г чесън, 2 кг бяло зеле, 1 кг карфиол, 1 кг бамя, 1,4 кг сол, 20 л вода.

Класическа сурова туршия
121363
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
Над 80 млн. лева директни плащания са изплатени на стопаните в област Ямбол
Ново! Всеки месец фермерски пазар в Плевен
Министерски съвет
Подговен и одобрен е документът с искане за спиране на вноса на яйца от Украйна
Министерството осигури дървесина
Животновъдът Николай Добрев, чиято ферма пострада от пожарите, утре ще получи едра строителна дървесина
Къде и какви сидерати трябва да се сеят в края на лятото
Атанас Урджанов е новият председател на Националния съвет по храните
Свързани материали
Виж
Смесена туршия
Туршия от кисели краставички със синап
Сурова рязана туршия
Люта саламурена туршия
Зелена туршия
Камби, пълнени с арпаджик
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини