Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.09.2024 г.

Класическа сурова туршия

Класическа сурова туршия

Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай – хладка. Притискаме туршията с кръстачка и камък и претакаме през 1-2 дни в продължение на 2 седмици.

Продукти: 10 кг чушки, 3 кг зелени домати, 2 кг моркови, 1 кг целина, 1 кг лук, 500 г чесън, 2 кг бяло зеле, 1 кг карфиол, 1 кг бамя, 1,4 кг сол, 20 л вода.

Класическа сурова туршия
147491
 

Последни материали
Виж
МЗХ:
Запазват се договореностите в браншовия колективен трудов договор за работещите в горските стопанства за 2025-2026 г.
Работна среща с представители на сектор „Биологично земеделие“ и заместник-министърът Лозана Василева
Фермерите задържат продажбите за още по-високи цени за слабата реколта
Преработката на слънчоглед в Украйна се сви през декември
През 2024 година
Приходите от износа на селскостопански продукти от Турция счупиха рекорда
Криминална хроника
Разследват кражба на телета в Долни Цибър
Инфлуенца по птиците
САЩ и Канада отмениха ембаргото за внос на птици и продукти от Франция
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини