Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.09.2024 г.

Класическа сурова туршия

Класическа сурова туршия

Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай – хладка. Притискаме туршията с кръстачка и камък и претакаме през 1-2 дни в продължение на 2 седмици.

Продукти: 10 кг чушки, 3 кг зелени домати, 2 кг моркови, 1 кг целина, 1 кг лук, 500 г чесън, 2 кг бяло зеле, 1 кг карфиол, 1 кг бамя, 1,4 кг сол, 20 л вода.

Класическа сурова туршия
140526
 

Последни материали
Виж
С насърчаване на вътрешното производство на маслодайни култури
Индия ще намалява вноса на растителни масла с милиардна инвестиция
Сумите не могат да надхвърлят 80 на сто от стойността на проекта
Субсидират фермерите в Молдова с до 40 000 евро за инвестиции в почвена защита
В Момин проход е съставен акт за 7 кубика немаркирани дърва за огрев
Задържаха джип и каруца с незаконна дървесина в Самоковско
От БАБХ припомнят на ловците да изпращат проби от месото за изследване
Открива се груповият лов на дива свиня и на местен дребен дивеч
Заради несъответствия с нормативните изисквания в областта на храните
ОДБХ-Враца спря дейността на кулинарен магазин в града
Усилената охрана на нивата привлякла вниманието на полицаите
В Гърция откриха плантация с 8000 растения канабис, скрити сред царевица
Свързани материали
Виж
Парена туршия
Сурова селска мешана туршия
Рецепта за рязано зеле със зелени домати
Кисело зеле на глави
Руски краставички за зимата
Туршия от фаршировани камби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини