Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.09.2024 г.

Класическа сурова туршия

Класическа сурова туршия

Нареждаме зеленчука в буркани или други подходящи съдове. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай – хладка. Притискаме туршията с кръстачка и камък и претакаме през 1-2 дни в продължение на 2 седмици.

Продукти: 10 кг чушки, 3 кг зелени домати, 2 кг моркови, 1 кг целина, 1 кг лук, 500 г чесън, 2 кг бяло зеле, 1 кг карфиол, 1 кг бамя, 1,4 кг сол, 20 л вода.

Класическа сурова туршия
148270
 

Последни материали
Виж
Окончателни данни
Реколтата от хлебно зърно това лято надхвърля 6,7 милиона тона
След откриването на огнище на Нюкасълска болест по птиците
Унищожиха 2000 млади фазана в държавен развъдник в Елховско
Въпреки очакваните рекордни цени лозарите ще останат без печалба
Добивите от грозде се очертават с 20-30 на сто под миналогодишните
Натоварени в залив и терминал в окупирания от Русия Севастопол между 3 и 18 юли
Още 2 кораба с крадено украинско зърно пристигнаха в Сирия
Има интерес от страна на Япония за продажбата му на местния пазар
Добивите от манов мед през тази година са слаби заради снега през април
Обзор на седмицата
Къде го чукаш, къде се пука!
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини