Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.11.2022 г.

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

След като почистим заека, го киснем 3-5 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява – ако е млад – 12 часа, ако е стар – 24 часа, след това го измиваме отново със студена вода и нарязваме на парчета, които задушаваме в сгорещена мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина  задушаваме, като прибавяме последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре и брашното. Заливаме с виното и малко топла вода и оставяме да кипне. Слагаме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчета лимон, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в по-дълбок съд от глина или стъкло и отгоре нареждаме месото. Замазваме съда с тесто и задушаваме във фурна около 2 часа.

Продукти: около 1,5 кг заек, 2-3 моркова, 2 глави лук, 1/2  лимон, 1,5 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 100 мл олио, 100 г сланина, 1 с.л. доматено пюре, 250 г пресни гъби, 100 мл вино, 100 мл оцет, 50 г глава целина, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

Заек по ловджийски
13457
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек капама
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини