Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.11.2022 г.

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

След като почистим заека, го киснем 3-5 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява – ако е млад – 12 часа, ако е стар – 24 часа, след това го измиваме отново със студена вода и нарязваме на парчета, които задушаваме в сгорещена мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина  задушаваме, като прибавяме последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре и брашното. Заливаме с виното и малко топла вода и оставяме да кипне. Слагаме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчета лимон, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в по-дълбок съд от глина или стъкло и отгоре нареждаме месото. Замазваме съда с тесто и задушаваме във фурна около 2 часа.

Продукти: около 1,5 кг заек, 2-3 моркова, 2 глави лук, 1/2  лимон, 1,5 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 100 мл олио, 100 г сланина, 1 с.л. доматено пюре, 250 г пресни гъби, 100 мл вино, 100 мл оцет, 50 г глава целина, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

Заек по ловджийски
855

Последни материали
Виж
Закон за устройство на територията
Връща се старият 5-годишен срок за обезщетяване на имоти, отчуждени като зелени площи
Важно за бизнеса и потребителите
ЕК въвежда правила за многократна употреба на опаковките
Чрез промени в Стратегическия план
Ден преди протеста на животновъдите агрочиновници обещават по-високо субсидиране през 2023 г.
Сумата била непосилна за бюджета на министерството на земеделието
Успиват панчаревци и кокалянци с обещания за почистване на чашата на язовира догодина
Clarifruit - решения за контрол на качеството за индустрията с пресни продукти
Kubota инвестира в Clarifruit - лидерът в контрола на качеството на плодовете и зеленчуците
Няма пострадали хора
Пожар унищожи 4 тона пелети, моторна резачка и косачка в Рудозем
Свързани материали
Виж
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Припомнете си правилата
От събота може да се ловува дребен дивеч, а след 1 януари и в сряда
Неизвестен умъртви 13 заека в обор в Самоков
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам