Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.04.2022 г.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и го смиламе в месомелачка. Добавяме яйцата и омесваме. Оформяме от получената смес големи кюфтета. Овалваме кюфтетата в брашното и ги пускаме в сгорещената мазнина. Около тях слагаме кромид лук, нарязан на филийки, пържим кюфтетата, а лука разбъркваме. Заливаме изпържените кюфтета със сметана и ги кипваме. При поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз. 

Продукти за 10 порции: 1700 г месо от заек, 200 г хляб, 250 мл мляко, 150 г сланина, 80 г брашно, 200 г краве масло, 300 г сметана, 600 г лук, 2 яйца, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
19821
 

Последни материали
Виж
Въпреки скока от 145 на сто при доставките на соя за трети страни
ЕС сви с над една трета износа на маслодайни култури в началото на сезона
Полезни съвети
Защо краставиците растат с неправилна форма и може ли да го предотвратим
Средният добив от зърнената култура остана малко под миналогодишния
Фермерите в Добричко прибраха реколтите от пшеница и лавандула
Конкуренцията на 16 компании даже не осигури планираните количества
Цената на меката пшеница се стабилизира на търга в Тунис
Собственикът на обект със 112 животни сам е подал сигнала
Откриха ново огнище на шарка по овцете в Старозагорско
Призовават ловците да спазват стриктно законовите разпоредби
Днес се открива сезонът за лов на пернат дивеч
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини