Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.04.2022 г.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и го смиламе в месомелачка. Добавяме яйцата и омесваме. Оформяме от получената смес големи кюфтета. Овалваме кюфтетата в брашното и ги пускаме в сгорещената мазнина. Около тях слагаме кромид лук, нарязан на филийки, пържим кюфтетата, а лука разбъркваме. Заливаме изпържените кюфтета със сметана и ги кипваме. При поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз. 

Продукти за 10 порции: 1700 г месо от заек, 200 г хляб, 250 мл мляко, 150 г сланина, 80 г брашно, 200 г краве масло, 300 г сметана, 600 г лук, 2 яйца, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
17815
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини