Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.04.2022 г.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и го смиламе в месомелачка. Добавяме яйцата и омесваме. Оформяме от получената смес големи кюфтета. Овалваме кюфтетата в брашното и ги пускаме в сгорещената мазнина. Около тях слагаме кромид лук, нарязан на филийки, пържим кюфтетата, а лука разбъркваме. Заливаме изпържените кюфтета със сметана и ги кипваме. При поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз. 

Продукти за 10 порции: 1700 г месо от заек, 200 г хляб, 250 мл мляко, 150 г сланина, 80 г брашно, 200 г краве масло, 300 г сметана, 600 г лук, 2 яйца, магданоз, черен пипер, сол.

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
13046
 

Последни материали
Виж
Министър Вътев и пет браншови организации подписаха споразумение за подпомагане и развитие на сектора
Преди да се вземат контрамерки
До 15 март ЕК събира мнения за нелоялни търговски практики при храните
Учени обсъдиха с агроминистерството приоритетите за биоразнообразието на горите
България настоява за оптимизиране контрола на риболова в Черно море
Отворено писмо
Над 70 фермери от Пиринско с молба да бъдат субсидирани за пасторализъм в природните паркове
Особено при соята и царевицата
Китай ще остане водещ вносител на фуражни култури още 10 години
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек по ловджийски
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Припомнете си правилата
От събота може да се ловува дребен дивеч, а след 1 януари и в сряда
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини