Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Заек капама

Синор.БГ / 24.01.2023 г.
Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
10208
 

Последни материали
Виж
Насоки за кандидатстване
Със 107 точки за проект на оперативна група гарантирано сте одобрен
Кандидатства се от 3 до 25 ноември
Започва прием по схемата за подпомагане на овощари – бюджет 10 млн. лв.
Цените се повишиха спрямо предишния внос с едно изключение
Турция закупи на търг планираните 250 000 тона фуражен ечемик
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
МЗХ отговаря на въпроси на Синор.бг
Допълнителните субсидии за отглеждане на памук са 150 лв. на декар
Насоки за кандидатстване
Проектите на иновативните групи в земеделието са със 100 процента субсидия
Свързани материали
Виж
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Рецепта
Агнешка капама
Рецепта за богата капама
Механджийска капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини