Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.04.2021 г.

Маринован печен заек

Маринован печен заек

Приготвяме маринатата от виното, същото количество вода, нарязания на филийки лук, цепнатите моркови и парчето целина. Накисваме заека за една нощ, след което го изплакваме и го нарязваме на порции. Изсипваме половината олио в пръстен гювеч, а от другата половина, брашното, червения пипер и чубрицата забъркваме рядка каша. Посоляваме заешките порции, потапяме ги в кашата и ги нареждаме в гювеча. Между тях слагаме скилидки чесън и парченца дафинов лист. Слагаме върху всяко парче месо по малко мас и наливаме вода, която да покрие порциите. Захлупваме и печем в умерена фурна до изпаряването на водата.

Продукти: 1 заек, 1 ч.ч. олио, 2 с.л. червен пипер, 5-6 скилидки чесън, 2 с.л. брашно, 1-2 дафинови листа, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 с.л. свинска мас, сол; за маринатата: 1-2 ч.ч. червено вино, 1 глава лук, 2-3 моркова, 1 парче целина.

Маринован печен заек
23788
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Заек по ловджийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини