Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2024 г.

Заек капама

Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
5557
 

Последни материали
Виж
Водата за пиене на Истанбул свъшва след 85 дни
Конгрес по зелени биотехнологии събра международната научна общност в София
Карантинна опасност – картофен молец
Шумен и Плевен
Главчев разпореди на екоминистерството да се задейства за разрешаване на водната криза
Сушата преди това обаче забавя развитието на посевите с 2-3 седмици
Условията бяха удовлетворителни за есенниците в Украйна през октомври
Приемът ще започне през януари 2025 г.
Готови са критериите за подбор на браншови проекти за обучение на фермерите
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини