Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Заек капама

Синор.БГ / 24.04.2024 г.
Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
8263
 

Последни материали
Виж
С произход от Турция без нужната документация и без етикети на български
Иззеха над 2 тона животински продукти и хранителни добавки в Хасковско
Характерът на района не допуска изграждане на противоградни площадки
Изграждат 69 генератора срещу градушки в Кюстендилско и Пернишко
Може ли костното брашно да замести калциевите и фосфорни торове?
При спад от близо 40 на сто в доставките за чужбина като цяло
Украйна е увеличила над 6 пъти изнесените количества ечемик за Турция
Канада е осигурила 75 на сто от доставките от началото на сезона
Ръстът на вноса и обилното предлагане натискат цените на рапичния шрот в ЕС
Цените се понижават слабо, но се стабилизират при фуражния ечемик
Българската мека пшеница победи и на международния търг в Тунис
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини