Почистваме, измиваме и нарязваме на четвъртинки гъбите, а ако са дребни, може да останат и цели. Варим ги в подсолена вода около 30 минути. Задушаваме лука в олиото, добавяме подправките, брашното и доматите, нарязани на ситно. Добавяме гъбите и водата, в която са врели. Щом сместа заври, слагаме едро нарязания магданоз и черния пипер. Варим на слаб огън още 30 минути. Накрая застройваме ястието с яйцата и киселото мляко.
Продукти: 500 г гъби, ½ ч. ч. олио, 1 връзка зелен лук или 2 глави стар, 2-3 домата, сол, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, 2 връзки магданоз, 2 яйца, 1 ч. ч. кисело мляко.