Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.12.2020 г.

Салата от зрял фасул с праз и маслини

Салата от зрял фасул с праз и маслини

Боба е боб, когато е български

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода до омекване. Изцеждаме го в гевгир и го объркваме с почистения и нарязан на ситно праз. Отделно сваряваме измитите картофи и моркови, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Объркваме и тях в салатата. Накрая прибавяме маслините. Поръсваме със сол и черен пипер и подправяме със зехтин и лимонов сок. Сервираме салатата след около 2 часа. 

Продукти за 5-6 порции:200 г стар фасул, български, 1-2 стръка праз лук /бялата част/, 1 шепа черни маслини без костилки, 2 моркова, 2 картофа, сол, черен пипер, 2-3 с.л. зехтин, прясно изцеден лимонов сок

Салата от зрял фасул с праз и маслини
26938
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с моркови
Сред първите 10 са и шопската и снежанката
Овчарската салата е в челните места на класацията на популярен пътеводител
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Салатите остават предпочитани от стопаните заради добрите възможности за печалба
Синджента представя нов сорт салата с по-плътна и обемна розетка
Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023
Какво да засадим след лука през август – няколко основни култури
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини