Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
27.02.2023 г.

Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023

Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023

Синджента беше отличена със сребърен медал в категорията  за иновации на Fruit Logistica 2023 в Берлин за пъпешите IDEAL Melon™. Това престижно отличие признава високите постижения и иновациите в производството на плодове и зеленчуци. Сред номинираните бяха компании от цял свят.

„Развълнувани сме да бъдем носител на наградата за иновации на Fruit Logistica за 2023 г.“, каза Джереми Чабанис, ръководител в компанията за Европа, Африка и Близкия изток. „Беше страхотно да видя толкова много от нашите производители и клиенти от цял свят по време на това събитие и победата е чудесен начин да почетем учените, изследователите и производителите, които отглеждат и подобряват нашите продукти всяка година“, допълни той.

Какво представляват пъпешите IDEAL Melon™?

Пъпешите IDEAL Melon™с патент Harvest Indicator Trait разполагат с технология за промяна на цвета на кората, която показва ИДЕАЛНОТО време за прибиране на реколтата, ИДЕАЛНОТО време за транспортиране, ИДЕАЛНОТО време за складиране и ИДЕАЛНОТО време за консумация. Със страхотен вкус и аромат, производителите, спедиторите, търговците на дребно и потребителите ще харесат тези пъпеши.

„Знаем, че при предишните пъпеши с дълъг срок на годност имаше предизвикателства, които повлияха не само на производителите, но и на възприятията на потребителите за плодовете“, каза Бърни Хамел, ръководител в компанията за Америка. “С новите IDEAL Melon™ сортове пъпеши ние се справяме с тези предизвикателства, за да създадем сортове, които имат подобрен вкус, текстура и са по-устойчиви.”, подчерта той.

Пъпеш Ideal Melon

Технологията в пъпешите IDEAL Melon™ с характеристиката Harvest Indicator превръща корите от зелени в златисти. Това е лесен визуален индикатор за идеалното време за прибиране на реколтата, което означава, че производителите изпращат само узрели и готови за консумация пъпеши. По този начин клиентите могат да пазаруват с увереност, че продукцията, която купуват от магазина, ще бъде в своята зрялост и ще има добър вкус.

Синджента на изложението Fruit Logistica в Берлин

Синджента сподели разнообразни иновации и възможности с посетителите на изложението Fruit Logistica в Берлин. Наградата със сигурност беше връхната точка, но това не е единствената причина да очакваме с нетърпение какво ще ни предложи компанията през тази година и в бъдеще. Представените акценти включваха:

Решения за вруса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV). Синджента беше първата компания, която обяви откритието и по-късно пусна домат с устойчивост на ToBRFV през 2020 г., като продължава да изследва нови начини на действие и разширяване на настоящите механизми за борба с вируса. На Fruit Logistica експертите по домати предоставиха на посетителите актуална информация за изследванията, съвети за намаляване на разпространението на вируса и отговаряха на въпроси.

Технологии в Tomato Vision. Водещата оранжерия на Синджента в Масланд, Нидерландия, е домакин на научни опити върху домати и пипер. Изследователите са в крак с технологиите, като изпитват робот за прибиране на реколтата и два уникални експеримента с изкуствен интелект (AI). Посетителите на Fruit Logistica получиха поглед отвътре какво се случва в Tomato Vision и какво мислят учените за тези нови технологии.

SolidRib™ и Krispice™ салати. Нуждата от висококачествена салата е от първостепенно значение за търговците на дребно, производителите и потребителите. Синджента защитава качеството с устойчивост на болести, месести листа, които могат да издържат на транспортиране и складиране. Експерти от SolidRib и Krispice присъстваха на Fruit Logistica, за да обяснят на посетителите защо тези салати са по-добри от останалите.

Всяка година Fruit Logistica посреща хиляди хора в Берлин, които се интересуват от производството на плодове и зеленчуци. Синджента беше домакин на лидери и производители от цял свят, които се интересуват от най-новите иновации в тази индустрия.

Научете повече за общото портфолио от зеленчуци и плодове на Синджента тук!

Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023
4008
 

Последни материали
Виж
Благодарение на поддържаните ниски цени
Търсенето на украинска пшеница расте на международните пазари
Представена като част от санкциите на ЕС срещу държавата-агресор
Латвия наложи забрана върху вноса на селскостопанска продукция от Русия
Президентът Еманюел Макрон бе освиркан на входа
Френски фермери блокираха откриването на селскостопанско изложение
Иззети са 17 моторни триона и 7 законни ловни пушки
Задържаха 10 МПС и 34 каруци при проверки в горите през януари
Според проучване на местната служба за защита на потребителите
Нулевият ДДС запази цените на 72 на сто от храните в Кипър
Близо 6 хил. дка стават подходящи за трайни насаждения с промени в Закона за земята
Свързани материали
Виж
Далновидното решение за първо третиране в житни култури
Иновативни сортове от Синджента обещават успешна реколта в зеленчукопроизводството през 2024 г.
Салатата Канариоле е търсена от потребители и производители и през лятото
Новият сорт Виго за ефективна борба със зелената мозайка
Syngenta и Four Growers Inc. създават бъдещето на производството на домати
Роботизираното реколтиране на домати позволява по-бързи иновации в земеделието
Само за един сезон зелето се превърна във фаворит на местните производители
Новият сорт зеле Елдорет отговаря на пазарните предизвикателства
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини