Измиваме добре доматчетата, почиствамеги и ги нарязваме на кръгчета или полукръгчета. Слагаме ги в тава и посипваме със солта и захарта и оставяме да престоят 5 часа. След това изцеждаме с две ръце доматчетата и ги насипваме в буркани.Отцедената течност изхвърляме. Смесваме олиото, оцета, ситно нарязаните копър и магданоз и чесъна, нарязан на филийки. Разбъркваме добре и заливаме бурканите. Затваряме с капачки и ги стерилизираме 5 минути.
Продукти: 4 кг зелени доматчета; за маринатата – 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. сол, 1 ч.ч. винен оцет, 1 ч.ч. олио, 5 глави чесън, по 1 връзка копър и магданоз