Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.12.2019 г.

Задушена тиква с гъби

Задушена тиква с гъби

Гъбите почистваме като старателно ги измиваме. После отрязваме шапчиците с нож. Заливаме ги с хладка вода, кипваме и варим на слаб огън 5 мин. Почистените моркови нарязваме на тънки кръгчета, лука – на полукръгчета. Загряваме половината масло и пържим морковите 4 мин. Добавяме лука и пържим още 4 мин. Прибавяме нарязаната на малки парченца тиква заедно с останалото масло и разбърквайки, пържим 10 мин. Отцеждаме гъбите, като събираме бульона. Слагаме ги при зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер, заливаме със 100 мл от водата в която са вряли гъбите и задушаваме 15 мин под похлупак. Зачервяваме леко тиквените семки на сух тиган. Готовото ястие посипваме с нарязани зелени подправки и тиквени семки.

Продукти: 500 г почистена тиква, 400 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 30 г масло, сол, смлян черен пипер, 2 с.л. тиквени семки, 1 връзка пресни зелени подправки.

Задушена тиква с гъби
13022
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Есента ухае на печена тиква и на всички благини на природата
След благоприятното време през годината
Производители в Софийско очакват над средните добиви от тикви
Пълнена печена тиква
Предстоящо
За 15-и път в Севлиево се провежда Фестивал на тиквата
Предстоящо
Празниците на тиквата в Севлиево ще приключат на Петковден
Декоративните свойства на тиквата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини