Гъбите почистваме като старателно ги измиваме. После отрязваме шапчиците с нож. Заливаме ги с хладка вода, кипваме и варим на слаб огън 5 мин. Почистените моркови нарязваме на тънки кръгчета, лука – на полукръгчета. Загряваме половината масло и пържим морковите 4 мин. Добавяме лука и пържим още 4 мин. Прибавяме нарязаната на малки парченца тиква заедно с останалото масло и разбърквайки, пържим 10 мин. Отцеждаме гъбите, като събираме бульона. Слагаме ги при зеленчуците, поръсваме със сол и черен пипер, заливаме със 100 мл от водата в която са вряли гъбите и задушаваме 15 мин под похлупак. Зачервяваме леко тиквените семки на сух тиган. Готовото ястие посипваме с нарязани зелени подправки и тиквени семки.
Продукти: 500 г почистена тиква, 400 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 30 г масло, сол, смлян черен пипер, 2 с.л. тиквени семки, 1 връзка пресни зелени подправки.