Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 13.09.2021 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна. 

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г говеждо месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
17936
 

Последни материали
Виж
Световният пазар на слънчогледово масло е изправен пред недостиг на доставки от ЕС и Черноморския регион
Бюджетът по схемата е 500 хил. лв.
Оранжерийни производители бяха подкрепени в борбата с доматен молец
Още помощ - догодина
Стопани на сливи, ябълки, лозя, черупкови и други видове получиха 40% компенсации
Три доказали се продукта
Ефективни препарати за третиране на овощната градина
Плащане до края на февруари
Проект на наредба за спешна помощ заради 100% пропаднали градини публикува МЗХ
Заради мирен протест
Над 16 хил. паунда в помощ на фермери с отнети трактори събраха англичани за 24 часа
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини