Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.09.2021 г.

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна. 

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г говеждо месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
16850
 

Последни материали
Виж
Ще се проведе на 26 май в Брюксел
Позицията на България пред Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Решения на Министерския съвет
Фонд „Земеделие“ разплати над 3,6 млрд. лв. през 2024 г.
Решения на Министерския съвет
Държавно предприятие ще стопанисва язовир в Плевенско
Решения на Министерския съвет
Монтират камери в „Български пощи“, където левовете ще се обменят в евро
С мерки за опростяване ЕК дава стимули за малкия и среден бизнес
МСП вече ще са с персонал до 750 служители – вместо до 250
Предстоящо
От 23 до 25 май до НДК се организира фермерски и културен фестивал
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини