Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 13.09.2021 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна. 

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г говеждо месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
17979
 

Последни материали
Виж
Млечната продукция е лидер с 96 на сто, месната е на опашката с едва 4 на сто
Расте делът на преработените продукти в селскостопанския износ от Украйна
Разследване за източника на заболяването сочи към незаконна дейност
Чумата по дребните преживни животни се добра и до Хърватия
С 45 стоки от базовата потребителска кошница и най-търсените родни продукти
В понеделник откриват официално магазин за хората в Куклен
Като спасителене пояс за малките производители без подкрепа от държавата
Поредно изложение събра в Ямбол фермери и занаятчии от югоизтока
Българският ветеринарен съюз отбелязва 14 декември – Деня на ветеринарномедицинските специалисти
Оставката притесни фермерите
През седмицата: Такова магаре имаме, такова ще си яздим
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини