Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена печена тиква

Синор.БГ / 13.09.2021 г.
Пълнена печена тиква

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца месо и ситно нарязания лук, задушен в част от маслото и малко вода. Посоляваме и пълним тиквата с тази смес. Отгоре поръсваме останалото масло и сметаната. Захлупваме тиквата с отрязаното капаче, слагаме я в намаслена тава и печем в умерена фурна. 

Продукти: 2 1/2 кг  цяла тиква, 800 г говеждо месо, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 мл сметана, сол.

Пълнена печена тиква
17825
 

Последни материали
Виж
Първото подпомагане през 2025 г.
ДФЗ отпуска над 45,6 млн. лева помощи за говеда, биволи, овце и кози
Работещите по места
С мирен протест чиновници от ДФЗ искат 30% увеличение на заплатите
Кампания
От WWF ще инструктират хората как да се държат, ако видят мечки в гората
Министърът отговаря
Магазин за хората ЕАД ще залага на онлайн продажби, както и В2В търговия
Цената ѝ е надолу със 7,5%
България е трето място в ЕС по износ на пшеница след Франция и Румъния
Различни интервенции
Последен срок да подавате проекти за създадени групи и организации на производителите
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини