Начало » Новини » Страната
22.11.2019 г.

Пълнен лук по ориенталски

Пълнен лук по ориенталски

Обелваме главите лук, като внимаваме да ги запазим цели. Изрязваме капаче отгоре и издълбаваме вътрешноста им. Нарязваме на дребно половината от вътрешноста и главичката червен лук. В дълбок съд разбъркваме нарязания лук, месото, захарта и стафидите. Прибавяме яйцето и накиснатия сухар и разбъркваме добре. След това слагаме магданоза, червения и черен пипер, кимиона, канелата и посоляваме. Отново разбъркваме. С така приготвената смес пълним главите лук и ги поставяме в подходяща тавичка. Заливаме ги с бульона и ги печем 30-40 минути. Сервираме ги с ориз.

 Допълнителни съвети:
- 10-15 минути преди да ги изкарате от фурната, поставете отгоре изрязаните капачета.

- За да разберете дали лукът е готов, набодете го с вилица. Отвън трябва да е омекнал, но вътре да е по-твърд, за да държи месото.

Продукти: 4 едри глави лук, 200-300 г мляно агнешко месо, 1 главичка червен лук, 2 с. л. кафява захар, 50 г стафиди, 1 к. л. кимион, 1 к. л. канела, 1 к. л. лют пипер, 1 връзка магданоз, 1 яйце, 1 сухар, накиснат в мляко, 1 чаша пилешки бульон (1 кубче бульон, разтворен в топла вода).

Пълнен лук по ориенталски
778

Последни материали
Виж
През 2020 г. селското стопанство ще носи 3,450 млрд. лв. брутна добавена стойност
По 61 хиляди фермери годишно ще разчитат на директни плащания до 2022 г.
Продължава засаждането на крайречните гори в землището на с. Маноле
По график
Фонд „Земеделие“ превежда последната обвързана помощ за животновъдите
Добрата хигиена в обора през зимата спестява неприятности
Селскостопанска академия
„Образцов чифлик” в Русе с награда в конкурс за принос в механизацията
Проектобюджет 2020 г. - земеделие
Парите за издръжка на работещите в контрола на храните се вдигат с 3,5 млн. лв. през 2020 г.
Свързани материали
Виж
Зеленият лук е подходяща предкултура в полиетиленовата оранжерия
От полза за градината
Съвместимост между сидератните и зеленчуковите култури
Преди зимата
Срокове и правила при засаждането на лук
От какво боледува лукът в мазето
Празът е капризно растение
Практика
Защо не трябва да съхранявате луковиците в мазето
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам