Накъсваме карфиола на розички, а доматите, чушките и лука нарязваме на ситно. Почистваме зеленчуковите корени, нарязваме ги на малки кубчета и задушаваме около 15 минути в олиото. Накисваме гъбите, отцеждаме ги и ги нарязваме. Прибавяме чушките и лука и сваряваме в подсолена вода. Прехвърляме тази смес при задушените корени, добавяме карфиола, доматите и подправките, наливаме още топла вода, посоляваме и варим 20 минути. Сервираме супата топла.
Продукти за 6 порции: 1 глава карфиол, 1 глава целина, 1 по-голяма гулия, 2 моркова, 1 корен от магданоз, 2 зелени чушки, 3 домата, 1 шепа сушени гъби, 1 скилидка чесън, 1 глава лук, 1 парченце кашкавал, 6 ч.ч. вода, 3 с.л. олио, 2 дафинови листа, сол, майоран, джинджифил, щипка мляна чубрица.