Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2019 г.

Морковчета с люти чушлета

Морковчета с люти чушлета

Остъргваме морковчетата и ги измиваме. Измиваме чушлетата и ги надупчваме с игла около дръжката. Подреждаме ги заедно с морковите вертикално в буркана, като тук-там слагаме скилидки чесън и съцветия от копър. Възвираме саламура от водата, солта и оцета, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Затваряме с капачки и претакаме в продължение на 10 дни, като периодично обръщаме бурканите ту надолу, ту нагоре.

Продукти за буркан от 3 л: 1,5 кг млади морковчета, 500 г люти чушлета, 2 л вода, 120 г сол, 120 мл оцет, обелени скилидки чесън, съцветия от копър.

Морковчета с люти чушлета
6017

Последни материали
Виж
Четирима души в микробус носели ловни пушки без разрешителни за ловуване
Горски инспектори предотвратиха бракониерски лов в Сливенско
Ръстът от 44 на сто в продажбите на дребно вдигна шесткратно поръчките
Коронавирусът стопи запасите от яйца в магазините в САЩ далеч преди Великден
Бюджетът да се формира от недоговорираните средства по ресорните програми
Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 24-27 март 2020 година
Трета седмица липсват оферти на борсата за покупка и продажба на хлебна пшеница
Позицията на бранша
Зърнопроизводителите с унищожителна критика по повод твърдения на вицепремиера Каракачанов
На работниците в производството се налага да дават допълнителни смени
Продажбите на консервирано месо в Дания скочиха 10 пъти
Свързани материали
Виж
Туршия от карфиол, лукчета и краставички
Кръчмарска туршия
Туршия от пържени патладжани
Пикантни домати
Кунинска туршия
За зимата
Запържена туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам