Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2019 г.

Морковчета с люти чушлета

Морковчета с люти чушлета

Остъргваме морковчетата и ги измиваме. Измиваме чушлетата и ги надупчваме с игла около дръжката. Подреждаме ги заедно с морковите вертикално в буркана, като тук-там слагаме скилидки чесън и съцветия от копър. Възвираме саламура от водата, солта и оцета, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Затваряме с капачки и претакаме в продължение на 10 дни, като периодично обръщаме бурканите ту надолу, ту нагоре.

Продукти за буркан от 3 л: 1,5 кг млади морковчета, 500 г люти чушлета, 2 л вода, 120 г сол, 120 мл оцет, обелени скилидки чесън, съцветия от копър.

Морковчета с люти чушлета
4991

Последни материали
Виж
За целта догодина ще бъде разработен специален план за действие
ЕК иска да направи биопродуктите по-достъпни за масовия потребител в ЕС
В навечерието на годишната среща на СТО в Женева
Големите играчи в млечния бранш искат от СТО ясни правила за световната търговия
Фонд Земеделие
От 2 до 31 януари 2020 г. ще се приемат фактурите за продадени плодове и зеленчуци от тази година
От 16 декември пускат субсидията по СЕПП
Фонд Земеделие
Пуснати са 22 млн. лева по обвързаната подкрепа за овце и кози
Новите политики
Euractiv: Евростратегията „От фермата до трапезата“ е много навременна
Свързани материали
Виж
Туршия от карфиол, лукчета и краставички
Кръчмарска туршия
Туршия от пържени патладжани
Пикантни домати
Кунинска туршия
За зимата
Запържена туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам