Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2019 г.

Морковчета с люти чушлета

Морковчета с люти чушлета

Остъргваме морковчетата и ги измиваме. Измиваме чушлетата и ги надупчваме с игла около дръжката. Подреждаме ги заедно с морковите вертикално в буркана, като тук-там слагаме скилидки чесън и съцветия от копър. Възвираме саламура от водата, солта и оцета, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Затваряме с капачки и претакаме в продължение на 10 дни, като периодично обръщаме бурканите ту надолу, ту нагоре.

Продукти за буркан от 3 л: 1,5 кг млади морковчета, 500 г люти чушлета, 2 л вода, 120 г сол, 120 мл оцет, обелени скилидки чесън, съцветия от копър.

Морковчета с люти чушлета
13989

Последни материали
Виж
Конкурс за агробизнесмен на 2023 г.
Агроведомството ще представя успешни агробизнес модели
Употреба на спирулина като добавка за медоносни пчели и ползите от зелени водорасли
Разследват фирми и община Бойчиновци за 2,6 млн. евро, взети от фонд „Земделие“
Позиция
Браншова камара „Плодове и зеленчуци“ се разграничава от протестите на 5-те други организации
Сеитба 2023: Почти 6 милиона хектара зимни култури са засети в Украйна
Изоставането спрямо миналата година е сериозно
Лошото време прекрати сеитбата на есенниците във Франция
Свързани материали
Виж
По-слабо търсене на зеле на зеленчуковата борса край Петрич
Туршия сарми
Туршия от бамя
Кунинска туршия
Запържена туршия
Оригинална туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам