За да съхраните свежи зелените подправки през зимата, можете да ги консервирате, като сложите сол в съотношение 1 към 4. Магданозът и копърът могат да се съхраняват свежи в продължение на 2-3 седмици в чекмеджето на хладилника, предназначено за съхранение на плодове и зеленчуци.
За тази цел измийте листата, извадете ги от водата, а не изливайте водата от съда заедно със зеленчуците, защото така частиците почва и пясък ще останат на подправките. След това завийте в хартия и поставете в полиетиленов пакет.
Най-добре е обаче да завиете малки връзки във фолио, след това да ги завържете и да ги поставите в отделението на фризера. Бързозамразените подправки (копър, магданоз, целина) съхраняват своя вкус, цвят и аромат много повече, отколкото при изсушаване или консервиране.