Задушаваме в олио или зехтин ситно нарязаните чушка и лук. Поръсваме бял или зелен пипер и наливаме малко гореща вода. След като кипне, добавяме останалите нарязани зеленчуци, но без картофите. Щом поомекнат зеленчуците в тенджерата, слагаме картофите, нарязани на ситни кубчета. Доваряваме супата и подправяме с настърганото сирене, размито в млякото, зелении и подправки.
Продукти: 2 картофа, 2 моркова, 1 парче карфиол, 1 парче броколи, 1 резен зеле, 1/3 глава целина, 1 корен магданоз, 1 червена чушка, 1 малка глава червен лук, 1 к.ч. прясно мляко, 1 к.ч. настъргано сирене 4-5 с.л. мазнина, подправки, сол.