Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.12.2018 г.

Механджийска капама

Лесно и вкусно
Механджийска капама

Нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус. Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С.

Продукти: 500 г свинско месо, 500 г пилешко месо, 500 г сурови наденички,  1 кг лук, 500 г моркови, 500 г печурки, 300 г маслини, 4 дафинови листа, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, на вкус черен пипер и сол.

Механджийска капама
19777
 

Последни материали
Виж
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Полезни съвети
С какво да подхраним стайните домати
Износът е скочил с почти 50 на сто при ръст на приходите от близо 11 на сто
Производството на яйца в Украйна достигна нивото отпреди войната
Царевицата е ожъната на 94% от планираните площи
Сеитбата на пшеницата и ечемика във Франция е пред приключване
БАБХ нямало да умъртвява стадото във Велинград, само ще ограничава заболяването
Ето какво казва науката
Трябва ли да заравяме сидератите през есента?
Свързани материали
Виж
Заек капама
Рецепта
Агнешка капама
Рецепта за богата капама
Механджийска капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини