Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.12.2018 г.

Механджийска капама

Лесно и вкусно
Механджийска капама

Нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус. Захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гювеча в сгорещена фурна и печем 3-4 часа при температура 180°С.

Продукти: 500 г свинско месо, 500 г пилешко месо, 500 г сурови наденички,  1 кг лук, 500 г моркови, 500 г печурки, 300 г маслини, 4 дафинови листа, 1 ч.ч. вода, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, на вкус черен пипер и сол.

Механджийска капама
20724
 

Последни материали
Виж
Въпреки скока от 145 на сто при доставките на соя за трети страни
ЕС сви с над една трета износа на маслодайни култури в началото на сезона
Полезни съвети
Защо краставиците растат с неправилна форма и може ли да го предотвратим
Средният добив от зърнената култура остана малко под миналогодишния
Фермерите в Добричко прибраха реколтите от пшеница и лавандула
Конкуренцията на 16 компании даже не осигури планираните количества
Цената на меката пшеница се стабилизира на търга в Тунис
Собственикът на обект със 112 животни сам е подал сигнала
Откриха ново огнище на шарка по овцете в Старозагорско
Призовават ловците да спазват стриктно законовите разпоредби
Днес се открива сезонът за лов на пернат дивеч
Свързани материали
Виж
Заек капама
Рецепта
Агнешка капама
Рецепта за богата капама
Механджийска капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини